Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Létszámfüggően 1 vagy 2 kg karfiol főzzél puhára, majd némi zsiradék (vaj a legjobb) hozzáadásával krumplinyomóval pürésítsd
- Fűszerezd sóval, őrölt fehér borssal (lehet fekete bors is), némi szerecsendióval és belevagdosott petrezselyem és bazsalikom zölddel
- Üss a masszához mennyiségtől függően 2-4 tojást, majd két kanállal formázva, vagy részemről fagyikanállal helyezz gombócokat a tűzforró és kizsírozott tapadásmentes sütőedénybe
- Süsd meg az egyik, majd lapáttal megforgatva a másik oldalát
- Fűszeres paradicsom szósszal tálalhatod:
- 0.5 liter paradicsomsűrítmény + 3-5 dl víz (ki milyen sűrűn szereti!), só, xukor – TED-ben pl. méz, bazsalikom levelek apróra vágva, bors, cannei bors vagy csípős paprika por, 1 teáskanál zsír (vagy a kész paradicsomra locsolt olíva olaj)