Hamis almás pite cukkinivel

Willson receptje és képe;

további részletekért kattints erre a feliratra

Talán lesz olyan, aki megkérdőjelezi, hogy miért vacakol Willson is és én is azzal, hogy a süteményekbe nem sütjük bele a gyümölcsöt?! – A válaszom pedig az, hogy azért ez a „fóbia” mindkettőnknél – és jó néhány nézetünket osztó paleosnál -, mert a gyümölcsből – sütve-főzve tömény cukor lesz. Mi megszállottan ezt az elvet követjük.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg őrölt dió
  • 10 dkg Xukor0
  • 4 tojás fehérje
  • Szódabikarbóna
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 1-2 nagyobb cukkini
  • 10 dkg Xukor0
  • 2 kávéskanál stevia
  • 4 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 citrom leve
  • egy kevés víz
  • 2 kanál mandulaliszt

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit jól összekevertem, és egy kivajazott sütőfóliában a kétharmadát egyenletesen elterítettem
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütöttem a cukkiniket lehámoztam
  • Nagy lukú almareszelőn lereszeltem azokat, majd
  • a xukorral , fahéjjal, citromlével, némi vízzel megpároltam, átszűrtem, jól kinyomkodtam, a mandulaliszttel összekevertem és a sütemény tetején elterítettem
  • a megmaradt nyers tésztából egy kilyukasztott fóliazacskón át rácsot nyomtam a tetejére, és 15 percre visszatettem sülni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.