Csokis mandulatorta paleosítva

Hozzávalók:

Tészta

  • 4 tojás
  • 20 dkg xukor (stevia)
  • 25 dkg tört mandula
  • 1 narancs reszelt héja

Krém

  • 2 dl kókusztej
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg ghee
  • 10 dkg fekete csokoládé vagy ízlés szerint kakaó

Elkészítés:

Krém:

  • 2 dl kókusztejben elkeverünk 1 tojás sárgáját, és lassú tűzön krémet főzünk belőle
  • A krémbe darabolunk 10 dkg csokoládét vagy ízlés szerinti mennyiségben kakaót
  • Végül belerakunk 20 dkg gheet
  • A krém hozzávalóit előző nap készítjük el, és egy napra hűtőbe tesszük

Tészta:

  • A tojásokat szétválasztjuk
  • A tojások fehérjét a xukorral vagy steviával  kemény habbá verjük
  • A fehérjéhez egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját
  • A mandulát és a narancshéjat óvatosan a habba forgatjuk
  • Zsírpapírral kibélelt tepsiben – előmelegített sütőben – kb. 10 perc alatt, tűpróbáig megsütjük
  • Az előző nap elkészített krémet alaposan kikeverjük
  • A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet
  • A sütemény tetejét pirított mandulaforgáccsal megszórjuk

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Csokis mandulatorta paleosítva”

    1. Kedves Eszter! Ez egy nehéz kérdés, hogy a tészta mennyire jött fel?! A szárazanyaghoz adott szódabikarbóna + citrom mennyisége meghatározó, meg persze a liszt fajtája is. Mindig a tészta mennyisége szabja meg, hogy melyik sütőedényt használom. 26×12 cm-es a sütőedény (most lemértem!), amiben ezt a tortát sütöttem. A méretet mindig aszerint válaszd meg, hogy milyen formát szeretnél. Ha magasabb, keskenyebb tortát, akkor az általam megadott méret a jó, ha viszont laposabb lepényszerű formát, akkor nagyobbat válassz. Sajnos azt, hogy hosszabb idő után alakul majd ki a saját gyakorlat, ezt senki nem úszhatja meg! Türelemre biztatlak. Vannak dolgok, amit egy receptben sem lehet leírni, a szakácson múlik! Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.