Hozzávalók:
Tészta
- 4 tojás
- 20 dkg xukor (stevia)
- 25 dkg tört mandula
- 1 narancs reszelt héja
Krém
- 2 dl kókusztej
- 1 tojás sárgája
- 20 dkg ghee
- 10 dkg fekete csokoládé vagy ízlés szerint kakaó
Elkészítés:
Krém:
- 2 dl kókusztejben elkeverünk 1 tojás sárgáját, és lassú tűzön krémet főzünk belőle
- A krémbe darabolunk 10 dkg csokoládét vagy ízlés szerinti mennyiségben kakaót
- Végül belerakunk 20 dkg gheet
- A krém hozzávalóit előző nap készítjük el, és egy napra hűtőbe tesszük
Tészta:
- A tojásokat szétválasztjuk
- A tojások fehérjét a xukorral vagy steviával kemény habbá verjük
- A fehérjéhez egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját
- A mandulát és a narancshéjat óvatosan a habba forgatjuk
- Zsírpapírral kibélelt tepsiben – előmelegített sütőben – kb. 10 perc alatt, tűpróbáig megsütjük
- Az előző nap elkészített krémet alaposan kikeverjük
- A kihűlt tészta tetejére kenjük a krémet
- A sütemény tetejét pirított mandulaforgáccsal megszórjuk
Szia!
A tészta az mennyire jött fel neked a tepsiben és mekkora tapsit használtál? 🙂
Kedves Eszter! Ez egy nehéz kérdés, hogy a tészta mennyire jött fel?! A szárazanyaghoz adott szódabikarbóna + citrom mennyisége meghatározó, meg persze a liszt fajtája is. Mindig a tészta mennyisége szabja meg, hogy melyik sütőedényt használom. 26×12 cm-es a sütőedény (most lemértem!), amiben ezt a tortát sütöttem. A méretet mindig aszerint válaszd meg, hogy milyen formát szeretnél. Ha magasabb, keskenyebb tortát, akkor az általam megadott méret a jó, ha viszont laposabb lepényszerű formát, akkor nagyobbat válassz. Sajnos azt, hogy hosszabb idő után alakul majd ki a saját gyakorlat, ezt senki nem úszhatja meg! Türelemre biztatlak. Vannak dolgok, amit egy receptben sem lehet leírni, a szakácson múlik! Márta
Nagyon köszönöm a válaszod, hasznos volt. 🙂