gomba póréval és buggyantott tojással

Gomba póréval és buggyantott tojással – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg csiperke gombát (ízlés szerint más gombát is használhatsz!) alaposan mossál meg – Nagyon szeretem a barna csiperkét, mert egy kicsit „gesztenyés” íze van!
  • Vágd fel kisebb darabokra
  • Egy nagy szál póréhagyma egy harmadát karikázd fel
  • 2 dkg-nyi zsíron, esetleg 0,5 dl víz hozzáadásával – pirítsd zsírjára a hagymát és a gombát
  • Tegyél fel 0,5 liter vizet és forrald fel, majd rakj bele 2 evőkanálnyi ételecetet
  • Tojásokat (én kettőt készítettem) üss bele pohárba, majd a lobogó ecetes vízbe a pohárból öntsd a tojásokat főzésre a vízbe – Ezzel a módszerrel a buggyantott tojások garantáltan egyben maradnak!
  • Tálaláskor sózd meg a pórés gombát, és szórhatsz rá őrölt borsot, csípős paprika port, chilit
  • A buggyantott tojásokkal fogyaszd!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.