A recept és további képek megtalálhatóak Willson oldalán
Hozzávalók (2 adag):
- 2 tojásfehérje
- 2 kanál porXukor0
- 2 dkg nagyon lágy vaj – pl. Kerrygold ír vaj (BB); illetve kókuszzsír, ghee
- Pici vanília kaparék
- A 2. képen látható habba 1 tojássárgája is bele lett keverve
Elkészítés:
- A tojásfehérjét verd kemény habbá
- Majd alacsonyabb fordulatszámon járatva, óvatosan add hozzá a vaníliával elkevert porXukrot, a szinte folyékony vajat (ha megolvasztottuk volna, akkor meg kell hűteni, nehogy összekapja a tojáshabot)
- Hűtőben jól hűtsd ki, hogy ne essen össze – Habszifonba is rakható!
- Kávéhoz, gyümölcshöz, fagylalthoz, gesztenyepüréhez, csokitortához stb… egy plusz sárgájával felturbózva, vaníliafagyinak is lefagyasztható; vagy pl. használható Jegeskávéhoz
Márti, arra van valami tipped, hogy a nyers, felvert tojáshab, ha nincs benne vaj, xukor, ne essen össze, kb. két órát kibírjon? Vagy elég, ha felverés után lehűtöm? Valamit trükk, vagy esetleg zselatin hidegen belekeverve? Mit gondolsz?
Köszi :).
Cicóka, szerintem próbálkozz valamilyen keményítő hozzákeverésével, de nagy reményt nem fűzök hozzá. A tuti megoldás, ha mint a madártejnél megfőzöd a habot, vagy felvered és mikrózod. Más ötletem nincs. Márta
Márti, köszi szépen! A keményítő nem nagyon jó nyersen, na nem baj, a hűtés is jó ötlet volt azért tőled, valameddig bírja :).