„Vajszínhab”

A recept és további képek megtalálhatóak Willson oldalán

Hozzávalók (2 adag):

  • 2 tojásfehérje
  • 2 kanál porXukor0
  • 2 dkg nagyon lágy vaj – pl. Kerrygold ír vaj (BB); illetve kókuszzsír, ghee
  • Pici vanília kaparék
  • A 2. képen látható habba 1 tojássárgája is bele lett keverve

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét verd kemény habbá
  • Majd alacsonyabb fordulatszámon járatva, óvatosan add hozzá a vaníliával elkevert porXukrot,  a szinte folyékony vajat (ha megolvasztottuk volna, akkor meg kell hűteni, nehogy összekapja a tojáshabot)
  • Hűtőben jól hűtsd ki, hogy ne essen össze – Habszifonba is rakható!
  • Kávéhoz, gyümölcshöz, fagylalthoz, gesztenyepüréhez, csokitortához stb… egy plusz sárgájával felturbózva, vaníliafagyinak is lefagyasztható; vagy pl. használható Jegeskávéhoz

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “„Vajszínhab””

  1. Márti, arra van valami tipped, hogy a nyers, felvert tojáshab, ha nincs benne vaj, xukor, ne essen össze, kb. két órát kibírjon? Vagy elég, ha felverés után lehűtöm? Valamit trükk, vagy esetleg zselatin hidegen belekeverve? Mit gondolsz?
    Köszi :).

    1. Cicóka, szerintem próbálkozz valamilyen keményítő hozzákeverésével, de nagy reményt nem fűzök hozzá. A tuti megoldás, ha mint a madártejnél megfőzöd a habot, vagy felvered és mikrózod. Más ötletem nincs. Márta

      1. Márti, köszi szépen! A keményítő nem nagyon jó nyersen, na nem baj, a hűtés is jó ötlet volt azért tőled, valameddig bírja :).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.