Gyümölcsös kókuszkrémes nyers torta

A recept és a kép „Ágni görög konyhája” oldalról valók

Hozzávalók:

(egy 10 cm átmérőjű kapcsos formához, 2 személyre való)

Krém:

  • 250 gr kókusztej
  • 1 kk. ghee (vagy vaj), kókuszkrém – a tej krémes része AIP
  • 4 ek. kókuszreszelék
  • 3 púpozott evőkanál saját levében eltett meggy; vagy mélyhűtős, illetve friss – összetörve – így lesz 100% paleo (BB megjegyzése); más gyümölcs is lehet! AIP-ban válassz bogyós gyümölcsöt!
  • 2 kávéskanál stevia, AIP-ban glicin
  • 3 lap zselatin (5 gr, 300 ml krémhez való), 1 ek. zselatin

Alap:

  • 50 gr mandula
  • 50 gr datolya – AIP-ban csak magozott datolya
  • 1/2 kk ghee  (vagy vaj); AIP-ban kókuszzsír

Díszíteni:

  • 10 dkg étcsokoládé (legalább 75%) és 1 kk ghee (vaj)
  • AIP-ban  lehet karobpor kókuszzsírral kikeverve, majd habzsákból kinyomva dísz készítése!

Elkészítés:

  • A zselatin lapokat vízbe áztatjuk; a zselatin port elkeverjük 1 dl langyos vízzel.
  • A torta alaphoz valókat összemixeljük, majd belenyomkodjuk a sütőpapírral vagy folpack-kal kibélelt tortaformámba.
  • A krémhez valókat összemixeljük.
  • A legalább 5 percet áztatott zselatint nagyon kevés meleg vízben teljesen feloldjuk, avagy a zselatinport oldjuk fel, majd ezt a kész krémhez adjuk.
  • A krémet rákanalazzuk a tortalapra és hűtőbe tesszük.
  • Kb. 4 óra múlva elővesszük és a tetejét díszítjük gőz fölött olvasztott étcsokoládéval, amibe kevés vajat is teszünk, hogy ne keményedjen megint nagyon meg a torta tetején. AIP-ban ekkor keverjük ki a puha kókuszzsírt a karobporral és a glicinnel, rányomjuk a tortára a díszítést, és hagyjuk megdermedni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.