Pasis kaják és a kenyér kérdése

BudspencerA 25 éves fiam paleo kenyér ügyben feladta 🙁 Sajnos. Miután észrevettem, hogy önálló keresetéből simán tud venni bármilyen nem paleo ételt, és főleg dugdosott kenyereket találtam, így mondtam neki, hogy körülnézek, és keresek neki készen kaphatót, ha kell, akkor kompromisszumos kenyeret. Szerintem a dugdosás is csak azért történt, mert nem akart megbántani azzal, hogy telítődött a paleo kenyerekkel. Elég szomorú, de ez van 🙁 Én alapjáraton úgy oldom meg ezt a kérdést, hogy nem eszem kenyeret, továbbá, ha mégis, akkor sokkal igénytelenebb vagyok, mint családom férfi tagjai. Kompromisszumként, de csakis akként a zabos kenyerek jelentenek még megoldást.

A tapasztalatom az, hogy a kenyérlapok, melyeket a férjem és a fiam a leginkább szeretik a paleo kenyerek közül. A férjem a ropogós kenyérlapokat, de a fiamnál a régi kenyerek iránti vágy most érte el a tetőpontját.

A főztömet a fiúk – bevallásuk szerint szeretik -, egy dologra azonban rájöttem, hogy előtérbe kell helyeznem részükre a pasis kajákat, mint pl. paleo rántott hús minden mennyiségben, gulyásleves, székelykáposzta, sült húsok, fasírtok, bacon, adalékmentes virsli, sült zöldségek, nokedli, paleocsinta …; jómagam már meglehetősen igénytelen lettem és a végtelenségig egyszerűsítek, az én gyengém a fagylalt, ezeket pl. a férfiak egyáltalán nem eszik.

Az ételekkel szembeni kritika a következő formákban nyilvánult meg az évek során:

  1. „Ha megint kókusz ízű spenótot kell enniük, akkor kifutnak a világból.” 🙂 ; ezért tértem át a kesudió használatára, melyet nagybani áron veszek!
  2. „Hagyjam abba a „valamit visz a víz” stílusú főzelékek készítését; inkább salátákat és sült zöldségeket készítek, vagy ha pl., mint ma spenótot, akkor friss spenótlevelet turmixolok össze kesudió tejjel
  3. Utálják a vizes belű kenyereket; ma készítettem Sós magropogóst és vettem a Lipóti Pékségnél „Fehér kenyeret”, a Budaörsi Élelmiszerallergia Szaküzlet terméke 440 gr, utifűmaghéj egyik fajtájából (Plantaga ovata magkorpa) készült és van benne gluténmentes búzakeményítő, élesztő és cukor – az élesztő közömbösíti a cukrot, guar gumi, Na-bicarbonat, citromsav, étolaj.

Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy ez a kenyér nem paleo, de a gabonafélékből készülteknél remélem, hogy jobb választás. 640 Ft-ba kerül, és remélem, hogy egy személynek legalább 3 napig elegendő lesz?!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.