A túrós ízt vagy túrós állagot már sokféle módszerrel képesek vagyunk paleosan előállítani. Álljon itt, ebben a receptben a legrégibb módszerem – az a felfedezés, hogy a kókusz vagy kókuszliszt citrommal párosítva a túró ízvilágát fogja felidézni.
Amennyiben csak tojások sárgájával készíted és bogyós gyümölcsöt használsz, akkor akár AIP-os változatnak is megelel ez a recept!
Könnyen elkészíthető sütemény.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 1 bögre (2,5 dl) apróra darált kókuszreszelék
- 1 bögre (2,5 dl) kókuszliszt
- 1 nagy vagy 2 db kisebb citrom leve
- 3 evőkanál eritrit
- 2 dl kókuszkrém – lehetőleg Cocomas
- 2 evőkanál porxukor
Elkészítés:
- A tojások fehérjét némi citrom és az eritrit hozzáadásával kemény habbá felverjük, majd hozzá keverjük a tojások sárgáját.
- A citrom nagy részét csak ezután öntjük hozzá.
- Ezután a kókusz tejszínt keverjük el a habos alappal.
- Lassú mozdulatokkal keverjük el ezt a finomra őrölt kókuszreszelékkel, majd a kókuszliszttel.
- Zsírpapírral kibélelünk egy mély tepsit, melyre – középről kezdve – ráöntjük a tésztát – mely folyós, és ez természetes!
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, visszavesszük minimumra a sütést és berakjuk a süteményt.
- Kb. 20 perc alatt fog készre megsülni; érdemes tűpróbát végezni, és nem kell a tetejét barnára sütni.
- Kivesszük a sütőből a tésztát és amikor kihűlt, akkor porxukorral megszórjuk.
- A kész süteményt végül feldaraboljuk!
- Gyümölcsökkel tálalhatjuk vagy belesütjük a tésztába a gyümölcsöt. A gyümölcs bármilyen idény gyümölcs lehet, de természetesen a mélyhűtés világában szinte mindenféle gyümölcs utolérhető!