„Túrós” süti gyümölccsel

„Túrós” süti gyümölccsel – A kép a Google images-ről való.

A túrós ízt vagy túrós állagot már sokféle módszerrel képesek vagyunk paleosan előállítani. Álljon itt, ebben a receptben a legrégibb módszerem – az a felfedezés, hogy a kókusz vagy kókuszliszt citrommal párosítva a túró ízvilágát fogja felidézni.

Amennyiben csak tojások sárgájával készíted és bogyós gyümölcsöt használsz, akkor akár AIP-os változatnak is megelel ez a recept!

Könnyen elkészíthető sütemény.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1 bögre (2,5 dl) apróra darált kókuszreszelék
  • 1 bögre (2,5 dl) kókuszliszt
  • 1 nagy vagy 2 db kisebb citrom leve
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 dl kókuszkrém – lehetőleg Cocomas
  • 2 evőkanál porxukor

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét némi citrom és az eritrit hozzáadásával kemény habbá felverjük, majd hozzá keverjük a tojások sárgáját.
  • A citrom nagy részét csak ezután öntjük hozzá.
  • Ezután a kókusz tejszínt keverjük el a habos alappal.
  • Lassú mozdulatokkal keverjük el ezt a finomra őrölt kókuszreszelékkel, majd a kókuszliszttel.
  • Zsírpapírral kibélelünk egy mély tepsit, melyre – középről kezdve – ráöntjük a tésztát – mely folyós, és ez természetes!
  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, visszavesszük minimumra a sütést és berakjuk a süteményt.
  • Kb. 20 perc alatt fog készre megsülni; érdemes tűpróbát végezni, és nem kell a tetejét barnára sütni.
  • Kivesszük a sütőből a tésztát és amikor kihűlt, akkor porxukorral megszórjuk.
  • A kész süteményt végül feldaraboljuk!
  • Gyümölcsökkel tálalhatjuk vagy belesütjük a tésztába a gyümölcsöt. A gyümölcs bármilyen idény gyümölcs lehet, de természetesen a mélyhűtés világában szinte mindenféle gyümölcs utolérhető!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.