Ma már paleo virslit, vagy adalékmentes húsárút nem nehéz szerezni. Van olyan kiváló minőségű húskészítmény, melyet már elérhető áron is kínálnak.
Könnyen elkészíthető.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 10-12 db adalékmentes virsli
- Sós linzertészta
- 2 evőkanál szezámliszt
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 10 dkg ghee, vagy annak hiányában hidegen sajtolt hófehér zsír
- Só – ízlés szerint – a tésztába, majd lehet tenni a kiflik tetejére is!
- 1 db tojás a tésztába
- 1 db tojás a kenéshez
- Esetleg víz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, gyúrjuk-dagasztjuk; ha szükséges, akkor némi vizet is adhatunk hozzá, hogy a tészta összeálljon
- Kézbe vesszük a virslit, lecsípünk egy tenisz labdányi tésztát, rányomjuk a virsli oldalára, majd elkezdjük folyamatosan – körkörös sodró mozdulatokkal a tésztát rátekerni a virslire
- Amikor az összes virsli kifli burkolata kész, akkor a virsli húsáig a kifliket bevagdossuk
- 1 db tojást keverjünk ki egy kevés sóval, majd kenőtollal kenjük be a kifliket
- Végül szórjuk meg magokkal – pl. hántolt tökmag, napraforgó mag, mandulaforgács, szezámmag, lenmag
- Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt sülnek meg a kiflik – Közben érdemes ránézni és esetleg megforgatni, nehogy az alja odaégjen!