Habfagyi – citromos

Habfagyi – citromos

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál Xukor0 4x stevia vagy 2 evőkanál ereitrit
  • 1 nagyobb db citrom leve
  • 1 evőkanál kókusztejszín – pl. Cocomas
  • Bio reszelt citromhéj – kapható Oetker tasakos!

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét verd fel pici citrom hozzáadásával kemény habbá, kb. a habverés felénél add hozzá a xukrot is
  • A legvégén csavard bele az összes citromlét és az evőkanálnyi kókusztejszínt
  • A fagylalt kb. 45 perc múlva ehető
  • Ha későbbi felhasználásra szánod, akkor inkább parfé formában – jégkockatartóban fagyaszd le
  • A fagyi tetejét megszórhatod bio reszelt citromhéjjal – készen kapható zacskós, bármely nagyobb élelmiszerboltban

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Habfagyi – citromos”

  1. Kedves Márti ! Ebben a nagy melegben nekem is kedvem támadt a fagyijaidat kipróbálni . Annyi lenne a kérdésem , hogy a sok maradék sárgájával mit csináljak ? Márti

    1. Kedves Márti,
      Készíts a tojások sárgájából paleo majonézt, majd tedd mélyhűtőbe. Szerintem kisebb adagokban tárold, és pl. egy francia saláta készítésénél felhasználhatod – tejjel felöntve – tartár mártásnak. A majonézt felhasználhatod zöldségekhez mártogatósnak. Szia, Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.