Zserbó nyersen

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott bio cukrozatlan datolya
  • 30 dkg arany len – a barna lennél kevésbé markáns ízű, inkább édeskés
  • 30 dkg őrölt dió
  • 20 dkg 90%-os csokoládé
  • 10 dkg barackvelő
  • 5 dl víz a lenhez
  • 0,5 dl víz a csokoládéhoz

Elkészítés:

  • Az arany lent 3 dl vízbe beáztatjuk, és várunk legalább 1 órát, hogy a len jól megszívja magát és nyálkás massza legyen belőle
  • A lent keverjük össze 20 dkg őrölt dióval
  • A len és a dió keverékét kenjük el egyenletesen egy zsírpapírral kibélelt tepsiben, és 120 Celcius fokon, kb. 1-1,5 óra alatt – sütőben szárítsuk meg; elkészíthetjük aszaló gépben is a lapot
  • Vágjuk ketté a  megszáradt lapokat
  • Turmixoljuk krémmé a datolyát, majd keverjünk hozzá turmixolt sárgabarack velőt – Karácsony lévén mélyhűtött barackot!
  • Kenjük meg az alsó réteget ezzel a krémes keverékkel, melyhez semmilyen xukrot nem szükséges hozzáadni, hiszen önmagában is elég édesek lesznek a gyümölcsök
  • A krémes mázt szórjuk meg 10 dkg őrölt dióval, majd tegyük a sütemény tetejére a második szárított lapot
  • Gőz fölött olvasszunk fel 20 dkg 90%-os csokoládét, melyet 0,5 dl vízzel tegyünk hígabbá
  • A csokoládét a tűzről levéve kenjük rá az összeállított zserbora; további édesítés a csokoládéba nem szükséges
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.