Lazactatár

Hozzávalók:
40 dkg Atlanti lazacfilé darabkák vákum csomagolásban – ebből 5-10 dkg-nyit hagyjál meg díszítésre. Ne riadj vissza a lazacfilé nem megfizethetetlen!!!, nem aranyárban mérik.

  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • Só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 dkg eritrit
  • 10 dkg kesudió (egy maroknyi); a TED szerint jó minőségű 0,5 dl tejszín; a kókusztejet azért nem ajánlom, mert szerintem a kókusz ízű lazac nem a legjobb 😀
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl olíva vagy avokádó olaj
  • Citromlé; citromkarikák, olíva bogyó – opcionális

Elkészítés:

  • A turmixgépbe dobj bele 3 tojás sárgáját és a mustárt; kezd el lassú fokozaton a turmixolást
  • Tedd a gépbe a maroknyi kesudiót a  és önts az edénybe vizet; folytasd a turmixolást magas, majd a legmagasabb fokozaton – kb. 2 percig; ha tejszínnel készíted, akkor a tejszínt öntsd a keverékhez és utóbbi esetben még hozzá öntheted a tojások fehérjét is, és együtt felhabosíthatod.
  • Vedd vissza a turmixolás fokát miközben a lazacfilé darabkákat a gépbe dobod.
  • Fűszerezz – sóval, borssal, eritrittel, vagy mézzel.
  • Végül öntsd a gépbe az olíva olajat, és keverd egyneművé a tatárt.
  • Egy mélyebb tálaló edénybe öntsd ki a kész ételt és hűtőben dermeszd meg.
  • A krém tetejét díszítsd haldarabokkal és citromkarikákkal; avagy olíva bogyóval.
  • A lazactatár alapja lehet francia saláta is. Ez esetben a puhára főtt vegyes zöldséget – sárgarépa, karórépa, karalábé – keverd az ételhez.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.