Mandulás parmezános ropogós

A kép a Google images-ről való, miután a saját képem használhatatlan lett. Lehetséges a képen látható módon „rusztikusan” tördelni a sós lapokat és lehet szabályosra is vágni!

Elkészítési idő: 30 perc                         Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • Víz
  • Pici só

Elkészítés:

    • A mandulalisztet keverd össze a parmezán sajttal és egy csipetnyi sóval (a parmezánnak sós karakteres az íze!), és annyi vizet önts a tésztához, hogy sűrű, de jól kenhető masszát kapjál.
    • Egy tepsit bélelj ki zsírpapírral és leheletvékonyan kend meg a tésztával.
    • A lapok formáját előre vagdosd be a nyers tésztalapon.
    • 120 Celsius fokon – szárítva süsd a crakert – kb. 15 percig, de nézzél rá; Lényeges, hogy ne égjen meg, viszont jól törhető legyen.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.