Szépséges zsemle

Kunné Bea receptje és képe


ropogoszsemle0

Előre is elnézést kérek attól, akinek mégsem sikerülne pont ilyenre a zsemle!!! Nekem valamiért működnek a dolgok, magam sem tudom miért!

Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet !!! használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal!

Az alábbi recept 4 db elkészítéséhez adott mennyiség:

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 6 evőkanál bármilyen magliszt, nálam: mandula, kókusz és szezám
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • 2 evőkanál útifűmag liszt
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna + almaecet
  • 1 1/2 teáskanál só
  • Fűszerek

Elkészítés:

  • Először keverd össze a liszteket
  • A tojásokat szétválasztás nélkül alaposan habosítsd fel,
  • A lisztekhez keverd hozzá a kókuszzsírt, sót és az almaecettel  (borecettel) felfuttatott szódabikarbónát
  • A felvert tojáshoz add hozzá a lisztes keveréket
  • A sütőt melegítsd elő 180 fokra (én alsó-felső sütést használtam), és egy kis tálkába tegyél vizet a sütő aljába
  • 5-10 percet pihen a zsemle tésztája, addigra a lisztektől besűrűsödik az előzőleg még folyós massza
  • Nedves kézzel formázz gömböket és zsírpapíros tepsire téve 180 fokon 15-20 percig süsd ropogósra
  • Nyitott sütő ajtónál hagyd kihűlni

Nem tudom, hogy miért vártam ennyi ideig, hogy ezt a zsemlét kipróbáljam. Egyszerűen nekem tökéletes. Kenyérnek is megsüthető. A képen az én zsömléimet láthatjátok!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Szépséges zsemle”

  1. Köszönöm szépen! Nagyon boldog vagyok a végeredménnyel.
    Gyorsan elkészíthető. Nem kell dagasztani, keleszteni…
    Nekem ugyan kicsit hígabb lett, de formába öntve biztosan tökéletes lesz. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.