Kunné Bea receptje és képe
Előre is elnézést kérek attól, akinek mégsem sikerülne pont ilyenre a zsemle!!! Nekem valamiért működnek a dolgok, magam sem tudom miért!
Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet !!! használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal!
Az alábbi recept 4 db elkészítéséhez adott mennyiség:
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 6 evőkanál bármilyen magliszt, nálam: mandula, kókusz és szezám
- 2 evőkanál tápióka keményítő
- 2 evőkanál útifűmag liszt
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál szódabikarbóna + almaecet
- 1 1/2 teáskanál só
- Fűszerek
Elkészítés:
- Először keverd össze a liszteket
- A tojásokat szétválasztás nélkül alaposan habosítsd fel,
- A lisztekhez keverd hozzá a kókuszzsírt, sót és az almaecettel (borecettel) felfuttatott szódabikarbónát
- A felvert tojáshoz add hozzá a lisztes keveréket
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra (én alsó-felső sütést használtam), és egy kis tálkába tegyél vizet a sütő aljába
- 5-10 percet pihen a zsemle tésztája, addigra a lisztektől besűrűsödik az előzőleg még folyós massza
- Nedves kézzel formázz gömböket és zsírpapíros tepsire téve 180 fokon 15-20 percig süsd ropogósra
- Nyitott sütő ajtónál hagyd kihűlni
Nem tudom, hogy miért vártam ennyi ideig, hogy ezt a zsemlét kipróbáljam. Egyszerűen nekem tökéletes. Kenyérnek is megsüthető. A képen az én zsömléimet láthatjátok!
Köszönöm szépen! Nagyon boldog vagyok a végeredménnyel.
Gyorsan elkészíthető. Nem kell dagasztani, keleszteni…
Nekem ugyan kicsit hígabb lett, de formába öntve biztosan tökéletes lesz. 🙂
Örülök a sikernek. Híg valóban, mégis sütés után remek. Márta