Halfilé mustárosan

Halfilé mustáros mártásban – Google

Nagyon jó áron kaptam ezt a nem intenzív hal ízű és szálkamentes halat – tengeri sügért. Ez a halfajta nem egyenlő azzal a folyami sügérrel, melyet a férjem szerint egy valamire való pecás visszadob a folyóba. Szeretném hangsúlyozni, hogy a közismert és olcsóbb hekk filé is ugyanilyen kiválóan alkalmas ehhez az ételkészítési módhoz!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0.5 kg tengeri vörös sügért – miután fagyasztott, ezért tegyél bele egy hideg vízzel teli mély tálba – ez remek módja a mélyhűtött halak felolvasztásának, mert a hal nem esik össze; természetesen más filézett halszeletek – pl. hekk is – ugyanígy elkészíthető
  • A felengedett halszeletek – kicsit megsózva- mindkét oldalát süssük meg (Egy evőkanálnyi vajban mondhatni kevés tej maradvány marad, még a ghee készítése is hevítéssel történik – Jó, jó, ott leöntjük a habos részt!)
  • A sütőedényben keletkezik egy vajas lé, miután a halból is még távozik folyadék
  • A haldarabokat rakjuk át egy palacsinta sütőbe (teflon vagy kerámia) és pirítsuk tovább
  • A sütőedényben lévő vajas léhez keverjünk hozzá egy evőkanál mustárt
  • Tálaláskor a halszeletekre öntsük rá a mustáros mártást

Salátaágyon és szárított paradicsommal tálaltam!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.