Nagyon jó áron kaptam ezt a nem intenzív hal ízű és szálkamentes halat – tengeri sügért. Ez a halfajta nem egyenlő azzal a folyami sügérrel, melyet a férjem szerint egy valamire való pecás visszadob a folyóba. Szeretném hangsúlyozni, hogy a közismert és olcsóbb hekk filé is ugyanilyen kiválóan alkalmas ehhez az ételkészítési módhoz!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0.5 kg tengeri vörös sügért – miután fagyasztott, ezért tegyél bele egy hideg vízzel teli mély tálba – ez remek módja a mélyhűtött halak felolvasztásának, mert a hal nem esik össze; természetesen más filézett halszeletek – pl. hekk is – ugyanígy elkészíthető
- A felengedett halszeletek – kicsit megsózva- mindkét oldalát süssük meg (Egy evőkanálnyi vajban mondhatni kevés tej maradvány marad, még a ghee készítése is hevítéssel történik – Jó, jó, ott leöntjük a habos részt!)
- A sütőedényben keletkezik egy vajas lé, miután a halból is még távozik folyadék
- A haldarabokat rakjuk át egy palacsinta sütőbe (teflon vagy kerámia) és pirítsuk tovább
- A sütőedényben lévő vajas léhez keverjünk hozzá egy evőkanál mustárt
- Tálaláskor a halszeletekre öntsük rá a mustáros mártást
Salátaágyon és szárított paradicsommal tálaltam!