Gazpacho -, azaz spanyol hideg zöldségleves

Gazpacho a Google images-ről.

A leves készülhet hagyományos turmixgéppel, ekkor az eredmény darabosabb lesz, de elkészítheted ChufaMix növényi tejkészítővel, amikor is a zöldség a turmixolás után közvetlenül és azonos edényben szűrésre is kerül.

ChufaMix beszerzési forrásához kattints a linkre!

Ez a leves ötlet a spanyol eredetű ChufaMix-es füzetből származik, de én teljesen átvariáltam a hozzávalókat. Az eredeti levesben uborka, hagyma, paradicsom, paprika, fokhagyma, borecet, olíva olaj, zsemle és margarin van. A hozzávalókat az eredeti szerint – a zsemle és margarin elhagyásával is elkészítheted!

Hozzávalók és elkészítés egyben a BB-s változatban:
25 dkg-os mélyhűtött vegyes zöldséget – sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák, kelbimbó (Interspar) dobd forró vízbe, hogy a zöldség felengedjen; Természetesen friss zöldségekből is készíthető! Ez nálam egyéni lustaság kérdése, hogy amit csak lehet, azt már konyhakész állapotban megveszem 🙂

  • Vágjál a zöldséghez vagy kápia vagy pritamin paprika darabokat, továbbá érett paradicsomokat
  • Nem jársz rosszul az ízzel, ha szárított paradicsom is kerül a keverékbe
  • Víz (ízlés szerinti mennyiségben – 2-3 dl) hozzáadásával turmixold össze a nyers zöldséget, közben tegyél bele sót, őrölt borsot, ízlés szerint chili paprikát
  • Végül önts a keverékhez 1 dl olíva olajat
  • A hideg zöldséglevest tálaláskor egyéni kreativitásod szerint díszitsd!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Gazpacho -, azaz spanyol hideg zöldségleves”

  1. Olyan nevű leves, hogy „gaspaccio”, nem létezik (rá lehet keresni google-ban, egy darab találta se jön ki rá).
    Olyan viszont létezik, hogy gazpacho, de az nem olasz, hanem spanyol. És nem így készül 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.