A leves készülhet hagyományos turmixgéppel, ekkor az eredmény darabosabb lesz, de elkészítheted ChufaMix növényi tejkészítővel, amikor is a zöldség a turmixolás után közvetlenül és azonos edényben szűrésre is kerül.
ChufaMix beszerzési forrásához kattints a linkre!
Ez a leves ötlet a spanyol eredetű ChufaMix-es füzetből származik, de én teljesen átvariáltam a hozzávalókat. Az eredeti levesben uborka, hagyma, paradicsom, paprika, fokhagyma, borecet, olíva olaj, zsemle és margarin van. A hozzávalókat az eredeti szerint – a zsemle és margarin elhagyásával is elkészítheted!
Hozzávalók és elkészítés egyben a BB-s változatban:
25 dkg-os mélyhűtött vegyes zöldséget – sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák, kelbimbó (Interspar) dobd forró vízbe, hogy a zöldség felengedjen; Természetesen friss zöldségekből is készíthető! Ez nálam egyéni lustaság kérdése, hogy amit csak lehet, azt már konyhakész állapotban megveszem 🙂
- Vágjál a zöldséghez vagy kápia vagy pritamin paprika darabokat, továbbá érett paradicsomokat
- Nem jársz rosszul az ízzel, ha szárított paradicsom is kerül a keverékbe
- Víz (ízlés szerinti mennyiségben – 2-3 dl) hozzáadásával turmixold össze a nyers zöldséget, közben tegyél bele sót, őrölt borsot, ízlés szerint chili paprikát
- Végül önts a keverékhez 1 dl olíva olajat
- A hideg zöldséglevest tálaláskor egyéni kreativitásod szerint díszitsd!
Olyan nevű leves, hogy „gaspaccio”, nem létezik (rá lehet keresni google-ban, egy darab találta se jön ki rá).
Olyan viszont létezik, hogy gazpacho, de az nem olasz, hanem spanyol. És nem így készül 🙂
Igazad van. Egy spanyol receptfüzetben láttam. Azt tudom, hogy nem az eredeti verzió. Kösz, hogy szóltál, javítok. BB Márta