Hozzávalók:
- 25 dkg vegyes zöldség – pl. sárgarépa, zeller, fehérrépa, paszternák stb. keveréke; kiváló étel maradék zöldség, akár leszűrt zöldségleves újrahasznosítására 😀
- Fűszerek: só, őrölt bors, chili paprika, vagy édes-nemes, kurkuma stb.
- 9 db tojás
- Sajt – kemény sajt (pl. cheddar, gruiere, parmezán stb.) – elhagyható!
Elkészítés:
- A zöldséget kevés víz hozzáadásával turmixold össze – Ez lesz a Caspaccio leves állapota :-); de folytathatod tovább a feldolgozást, miszerint
- Keverj a zöldséghez 3 db nyers tojást, majd a tojásokkal is átturmixolt zöldséget öntsd egy zsírpapírral kibélelt sütőedénybe
- 6 db tojás főzz keményre, és félbe vágva díszítsd a zöldségalapot vagy készíts buggyantott tojásokat és azt helyzed rá a zöldségre, tovább megteleheted azt is, hogy tükörtojásokat helyezel a rakottas tetejére!
- Tovább díszítheted zöld fűszerlevelekkel is, mint pl. kakukkfűvel, tárkonnyal, petrezselyemmel
- Tedd be a sütőbe a felfújtat, melynek kb. 30 perc kell ahhoz, hogy átsüljön
- Tálaláskor frissen reszelhetsz a kínált étel tetejére kemény sajtot