Zöldségfelfújt tojással

A kép a Google images-ről való.
Zöldségfelfújt kemény tojással – saját kép

Hozzávalók:

  • 25 dkg vegyes zöldség – pl. sárgarépa, zeller, fehérrépa, paszternák stb. keveréke; kiváló étel maradék zöldség, akár leszűrt zöldségleves újrahasznosítására 😀
  • Fűszerek: só, őrölt bors, chili paprika, vagy édes-nemes, kurkuma stb.
  • 9 db tojás
  • Sajt – kemény sajt (pl. cheddar, gruiere, parmezán stb.) – elhagyható!

Elkészítés:

  • A zöldséget kevés víz hozzáadásával turmixold össze – Ez lesz a Caspaccio leves állapota :-); de folytathatod tovább a feldolgozást, miszerint
  • Keverj a zöldséghez 3 db nyers tojást, majd a tojásokkal is átturmixolt zöldséget öntsd egy zsírpapírral kibélelt sütőedénybe
  • 6 db tojás főzz keményre, és félbe vágva díszítsd a zöldségalapot vagy készíts buggyantott tojásokat és azt helyzed rá a zöldségre, tovább megteleheted azt is, hogy tükörtojásokat helyezel a rakottas tetejére!
  • Tovább díszítheted zöld fűszerlevelekkel is, mint pl. kakukkfűvel, tárkonnyal, petrezselyemmel
  • Tedd be a sütőbe a felfújtat, melynek kb. 30 perc kell ahhoz, hogy átsüljön
  • Tálaláskor frissen reszelhetsz a kínált étel tetejére kemény sajtot

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.