A blog 4. évfordulójára – Ági és a paleo

GyörkiÁgiképeTöbb, mint négy éve egy kedves barátomtól kaptam meg Szendi Gábor könyvét a paleo táplálkozásról, mondván „téged érdekel az ilyesmi”. Azonnal el is kezdtem olvasni mint kívülálló, mivel biztos voltam benne, hogy engem ez egyáltalán nem érint, hiszen soha nem volt magas vérnyomásom, sem más komoly betegségem. 🙂 Mire a kenyérről szóló fejezet végére értem, már mindent másképp láttam. Rájöttem, hogy nagyon is fontos lenne változtatnom az étkezési szokásaimon. Másnap reggel életmódot váltottam, amit azóta is követek és egy pillanatig sem bántam meg. A hatás azonnal érezhető volt. Megszűnt az állandó puffadásom, a megmagyarázhatatlan hasfájásaim és nagyon hamar visszafogytam az ideális súlyomra, amit azóta is könnyedén tartok. Később vettem csak észre, hogy megszűntek az egyre erősödő fejfájásaim, és még az évtizedek óta tartó dióallergiám is eltűnt.
Soha nem volt hobbim a főzés, de a paleo étrenddel ez kikerülhetetlen volt. Nagyon sokat segített a blog és a személyes találkozás a többi paleóssal abban, hogy ötleteket kapjak és kedvem is legyen elkészíteni az ételeket, süteményeket. Mára már kialakult „repertoárom” van. A konyhaművészet továbbra sem a kedvenc időtöltésem, ezért csak nagyon gyors, egyszerű ételeket főzök. Kenyérsütéssel sem bajlódom, mert nem hiányzik a kenyér.
Nagyon örülök, hogy még idejében kiderült, hogy a „korral járó” egészségi problémáim oka a rejtett glutén-, cukor- és tejérzékenység volt.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.