Paleo tarhonya

A recept és a képek Willson oldaláról valók,

ha a ide kattintasz, többet is olvashatsz a receptről!

Hozzávalók:

  • 6 tojás (vagy 10 tojásfehérje)
  • 9 lapos evőkanál mandulaliszt (***)
  • 1-2 dl tiszta ivóvíz
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • Só (Ízlés szerint)

A sütéshez

  • 2 nagy kanál zsír

 Elkészítés:

  • A hozzávalókat összekeverjük(megkóstoljuk, elég sós e!?!
  • Egy mély serpenyőben megolvasztjuk a zsírt és egy jó kanálnyit a masszához keverünk
  • Negyedórányi pihentetés után a felforrósodott zsírba beleöntjük a keveréket, és sütés közben folyamatos keveréssel morzsásra daraboljuk


Felhasználás:

  • Gulyásleveshez csipetke helyett
  • Vadas mellé zsemlyegombóc helyett
  • Pörköltekhez köretnek, vagy az ételeinkben a nokedli és a rizs helyettesítésére is alkalmas, stb.
  • Fokhagymaleveshez, húsleveshez, karalábéleveshez levestészta helyett. Ebben az esetben őrölt kömény helyett  egy pici borsot, apróra vágott petrezselyem zöldet tehetünk bele
  • Húslevesnél elkapart májjal kiegészítve májgombóccá alakítható
  • Önálló ételnek is finom, ha darált főtt sonkát keverünk a masszába kisütés előtt
  • Reszelt, érett kemény sajttal (parmezán) fogyasztható… – lásd. sonkás morzsóka

(***)
A mandulalisztet tessék előbb megkóstolni!!! Néha keserű-mandula kerül bele és aztán lehet kidobni az egészet…

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paleo tarhonya”

  1. Kedves BB!
    Azt szeretném kérdezni, hogy ez a tarhonya eláll-e úgy, mint a nem paleó változat? Azt ugye ki szokták szárítani, ezzel is működik?
    Előre is köszönöm a választ!

    1. Kedves Reni! Ez a recept Willson receptje. Az oldalamon fenn van a receptnél a link, ahol eljutsz hozzá. Őt kell megkérdezned. Valószínűsítem, hogy az eltarthatóság szellős száraz helyen kivitelezhető, de jobb lenne őt megkérdezni. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.