Milánói szelet

Eredeti milánói szelet – A kép a Google images-ről való.

A klasszikus „Milánói” – gomba, paradicsom, zöld félék , rozmaring vagy oregáno, bazsalikom fűszerezéssel készül. Rántott húst sütnek mellé. Tésztára öntik.

Az élvezetet lehet fokozni tejföllel.

Ma ebből elkészítettem a mártást, kifőztem NoCarb Noodle-t és sütöttem 3 szelet rántott csirkemellet, egyébiránt lehet sütni rántott húst sertésből, pulykamellből is.

A mártás:

  • 0.5 kg barna csiperke gombát alaposan moss meg és laskázd fel, apróra vágj fel cukkinit, padlizsánt is -, majd kevés vízen főzd
  • 5 dl sűrített paradicsomot önts a gombára és fűszerezd sóval, őrölt borssal, enyhén csípős paprika porral, a lébe vagdosott rozmaringgal és bazsalikommal

A tészta:

  • Főzd ki a NoCarb Noodle-t, majd halmozd egy tálaló tányérra; A tészta lehet cukkini is – hosszú szálakra metélve!

A hús:

Öntet:

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.