Zöld fagylalt – sóska ananásszal

Sóska-ananász fagylalt – A kép a Google images-ről való.

Hozzávaló és elkészítés egyben:

  • 0.5 kg friss sóskát szárazz le, majd turmixgépben – a sóskát fokozatosan adagolva – kb. 2 dl. vízzel dolgozd péppé
  • 10 dkg ananászt turmixolj össze a péppel (vettem cukormentes kis dobozzal!); 1 evőkanál Xukor0 Steviával, vagy sziruppal (rizs, tápióka, agave) édesítsd (Az ananász helyettesítheted almával is természetesen, vagy banánnal, de a banán már nagy kalória értékű lesz!)
  • Egy szitán szűrd le a sóskáról a levet, ebből készülhet egy leves buggyantott tojással!
  • Verj kemény habbá egy kevés citromlé hozzáadásával 6 db tojás fehérjét, majd laza mozdulatokkal keverd el a habot a sóska-ananász keverék felével
  • A maradék sóskapépet 1 doboz Cocomassal keverd ki és töltsd jégfagyi tartókba; egy másik sóska jégkrém receptje olvasható itt!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.