„Túróscsoda” torta citromkrémmel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál mandulaliszt (gesztenye, makadámdió, kókusz-)
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt sertészsír vagy tisztított vaj
  • 1 evőkanál xukor0 (eritrit) vagy méz
  • Késhegynyi ascorbinsav vagy kávéskanálnyi citrom
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Víz – kb. 2 dl

A krémhez:

  • 1 nagy citrom – a héját megpucolva, egyébként mindenestűl
  • 5 evőkanál kókuszliszt
  • 3 evőkanál xukor0 (eritrit) vagy méz
  • 10 dkg ghee (5 evőkanál)

Díszítéshez:

  • 3 dkg 90%-os csokoládé (pl. Wawel, mely elérhető áron kapható a CBA üzletekben!)

Elkészítés:

  • Egy 22,5 cm átmérőjű kerek csatos tortaformát zsírozz ki és szórd be alaposan „tapadásgátló” kókuszliszttel
  • A tészta hozzávalóit alaposan keverd ki, és a művelet végén keverd az egyveleghez a szódabikarbónát és citromot, továbbá annyi vizet, hogy könnyen önthető massza legyen a végeredmény
  • Előmelegített sütőben közepes lángon 35-40 perc alatt fog a torta tésztája átsülni; tűpróbával érdemes ellenőrizni!
  • A krém hozzávalóit is keverd ki alaposan – a kókuszliszt + citrom „túrós” ízt fog eredményezni
  • Kend rá a krémet a torta tetejére
  • Bármilyen gyümölccsel díszítheted – pl. meggyel, ahogy én csináltam, de a gyümölcs akár el is hagyható!
  • Egy tábla csokoládét papír nélkül az asztalon szorítsd a hasadhoz, hogy ne mozduljon el és egy éles késsel a lapjáról vágj le forgácsokat
  • A csokoládé forgáccsal hintsd meg a tortát
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.