Hozzávalók és elkészítés egyben:
-
- 1 kg karfiolt főzz puhára
- Öntsd le róla a vizet, és pépesítsd – pl. botmixerrel vagy krumplinyomóval
- Fűszerezd sóval, őrölt borssal, ha szereted, akkor szerecsendióval; AIP-ban a fűszerezés Curry-s legyen – pl. kurkuma, fahéj, gyömbér, majoránna, só
- Amikor kihűlt, akkor üss ehhez a mennyiséghez 3 db tojást, és jól keverd el
- Zsírozz ki egy mély tepsit, halmozd a masszát a tepsibe, majd egy szál póréhagymát apró karikákra vágás után szórj a karfiol tetejére
- Kemény sajtot is reszelhetsz rá, de ekkor már kompromisszumos lesz az étel és semmiképpen nem AIP, viszont kókusztejjel ízlés szerint nyakon önthető!
- Közepes lángon kb. 15-20 perc alatt készre sül az étel