Pulykabatyu

Pulykabatyu tekerve – Google
Pulykabatyu – muffin formában

Hozzávalók:

  • 0.5 kg darált pulykahús
  • 0.5 kg karfiol, vagy vegyes zöldség
  • 2 db M-es tojás; AIP-ban 1 ek. zselatin por, egy ek.-nyi víz, mert a zöldség vizes
  • Só, őrölt bors, paprika por – lehet csípős is; AIP-ban só, kurkuma, gyömbér, fahéj, illetve a kedvenceid tetszőlegesen … pl. majoránna, só, fokhagyma stb.
  • 0.5 kg bacon

Elkészítés:

  • A zöldséget főzd puhára, öntsd le róla a vizet és törd össze.
  • Keverd össze a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással vagy zselatinnal és vízzel.
  • A magam részéről 6 lyukú (nagy méretű) muffin sütő mélyedéseit kibéleltem bacon szalonnával, de ha nincs ilyened, akkor lehet 12 db-ot is készíteni; a szalonnákat úgy helyezd el, hogy majd visszahajthatók legyenek!
  • Töltsd meg a baconnal bélelt mélyedéseket, és hajtsd vissza a szalonna szeleteket.
  • Tedd forró sütőbe és közepes lángon kb. 20-30 perc alatt ropogósra fog sülni valamennyi batyu.
  • Tálalhatod további nyers zöldségekkel, citrommal meglocsolt almaszeletekkel.
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Pulykabatyu”

    1. Kedves Gyöngyi, A hús előzetes főzésének, pirításának semmi értelme, mert a batyuban úgyis meg fog sülni, a zöldség azért más eset, mert annak a főzési ideje lényegesen hosszabb, tehát azokat ezért kell előre megfőzni és összetörni. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.