A NoCarb lisztet ki akartam már próbálni. Remekül lehet vele sűríteni. Gazdaságos is, hiszen bár első körben húzósnak tűnik az ára, mégis, miután egy-két kávéskanál kb. 2-3 dl folyadék sűrítésére elegendő – rögtön nem lesz olyan elérhetetlen. Az agar-agar növényi sűrítő is hasonlóan drága és hasonlóan gazdaságos.
A magam részéről szeretem a NoCarb készítményeket, mert mindig felveszi az aktuális ízt, ugyanakkor 0 szénhidrát és 0 kalória.
Hozzávalók:
- 0.5 liter magtej – pl. mandula, kesudió vagy kókusz
- 2 lapos evőkanál – kb. 4 dkg NoCarb liszt
- Vaníliás eritrit
- 1 nagyobb citrom leve
- Valamilyen gyümölcs – pl. szilva
- Paleo műzli
Elkészítés:
- A puding főzéssel és főzés nélkül is készíthető – én hidegen készítettem el úgy, hogy a 0.5 liter mandulatejet összekevertem a NoCarb liszttel, majd hagytam állni 40′-ig (úgyis elmentem közben itthonról!); természetesen, ha főzöd, akkor felgyorsítod a folyamatot; amennyiben úgy látod, hogy számodra a puding nem elég sűrű, akkor utólag még szórhatsz hozzá lisztet
- A zselés magtejbe ízlés szerint szórj eritritet, vaníliát, legalább 1 db citrom levét, majd a ropogós paleo műzlit, és jól keverd el
- Végül díszítsd a citromos pudingot valamilyen gyümölccsel – pl. szilvával, áfonyával, vagy akár citrom darabokkal — citrom velőv el