Ketogén paleocsinta – cukkinivel és liszt nélkül


1Willson cukkini paleocsinta 056Willson remekbe szabott receptjéhez további fázis-képeket nézhettek a blogján, ha ide kattintotok!

“Hozzávalók:

  • Egy közepes cukkini (tisztítás után 30 dkg)
  • 5 egész tojás
  • 2-3 dkg apróra darabolt vaj; A vaj helyett érzékenység esetén javaslom a kókuszzsír használatát (BB és Willson egyeztetése)
  • Kicsi só, késhegynyi  Stevia

Továbbá –

Sós paleocsintához : őrölt kömény

Édeshez : vanília és némi Xukor0

Elkészítés:

  • A cukkinit meghámoztam és megtisztítottam
  • Lereszeltem és enyhén besóztam, hogy mielőbb levet eresszen
  • Fél óra állás után erősen kicsavartam,
  • Hozzáadtam a tojásokat, sót, vajat, egyebeket
  • Stábmixerrel alaposan összedolgoztam és
  • Kókuszzsíron, kétserpenyős módszerrel kisütöttem (de nem törékeny, akár forgathattam volna is!)

1Willson cukkini paleocsinta 048

  • A darabos vaj miatt ugyan szépen terült a massza, de itt-ott azért rá kellett segítettem a kenőlapáttal
  • Ebből az adagból, a vastagságtól függően, 10-12 darab lesz
  • Múltkor édesre, most sósra készítettem.
  • Üresen is finom, krumplilángos illata és jellege van.”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Ketogén paleocsinta – cukkinivel és liszt nélkül”

  1. Tápiókaliszt, amarantliszt vagy utifűmagliszt jöhet bele mint sürítő, nem kell a cukkini( vagy tök, uborka) jótékony levét kicsavarni. Így tanultam, pl., hogy butaság kicsavarni a tököt is, hogy aztán klóros vízzel utána töltsük, pl. tökfőzeléknél, vagy az uborka salátánál. Az uborkánál is legyalulás után besózom oliva olajat, citromot és egy csepp mézet teszek rá és levet enged, nem kell ecetes+cukros csapvízzel feltölteni !

    1. Persze, bármit tehetsz bele, csakhogy ezek a lisztek gluténmentesek ugyan, de mind magas szénhidrát tartalmúak, ezért nem szeretjük a paleóban… Nem egészségesek!
      A levet nem öntöttem el, lehet belőle finom ivólevet készíteni, itt nézd meg a poszt legeslegalján: http://paleol-dal.blogspot.hu/2012/07/hamis-almas-pite-2.html
      Ha lisztet csinálsz a cukkiniből, akkor minden benne marad, csak a deszt.víz párolog ki belőle. Úgy is alkalmas palacsinta sütésre. (meg sok egyébre is)
      És ne felejtsd el, hogy amit eddig tanultunk, az nem paleós tudás volt, én is tanultam ezeket, de most mindent át kell újra gondolnunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.