Willson remekbe szabott receptjéhez további fázis-képeket nézhettek a blogján, ha ide kattintotok!
„Hozzávalók:
- Egy közepes cukkini (tisztítás után 30 dkg) vagy téli időszakban mélyhűtött tök darálva, ugyancsak 30 dkg mennyiség
- 5 egész tojás
- 2-3 dkg apróra darabolt vaj; A vaj helyett érzékenység esetén javaslom a kókuszzsír használatát (BB és Willson egyeztetése)
- Kicsi só, késhegynyi Stevia
Továbbá –
Sós paleocsintához : őrölt kömény
Édeshez : vanília és némi Xukor0
Elkészítés:
- A cukkinit meghámozzuk és letisztítjuk; avagy a tököt felengedjük és a levet alaposan kinyomjuk belőle.
- A cukkinit enyhén besózzuk, hogy mielőbb levet eresszen.
- Fél óra állás után erősen kicsavarjuk akár cukkinit, akár tököt használunk
- Hozzáadjuk a tojásokat, sót, vajat, egyebeket.
- Stábmixerrel alaposan összedolgozzuk, és
- kókuszzsíron, kétserpenyős módszerrel kisütötjük (de nem törékeny, akár forgathatjuk is!)
- A darabos vaj miatt ugyan szépen terült a massza, de itt-ott azért rá kellett segíteni a kenőlapáttal.
- Ebből az adagból, a vastagságtól függően, 10-12 darab lesz.
- Múltkor édesre, most sósra készítettem.
- Üresen is finom, krumplilángos illata és jellege van.”
Szia Márta!
Fimon reszelőn kell lereszelni vagy durván reszelve is összeáll a tészta? Pont valami ilyenre vágytam, köszi:)
Livi
Livikém, Finom reszelőn reszelj. Márta
Tápiókaliszt, amarantliszt vagy utifűmagliszt jöhet bele mint sürítő, nem kell a cukkini( vagy tök, uborka) jótékony levét kicsavarni. Így tanultam, pl., hogy butaság kicsavarni a tököt is, hogy aztán klóros vízzel utána töltsük, pl. tökfőzeléknél, vagy az uborka salátánál. Az uborkánál is legyalulás után besózom oliva olajat, citromot és egy csepp mézet teszek rá és levet enged, nem kell ecetes+cukros csapvízzel feltölteni !
Kedves Amazon, Köszi a tanácsot. Aki akar, él vele. Márta
Persze, bármit tehetsz bele, csakhogy ezek a lisztek gluténmentesek ugyan, de mind magas szénhidrát tartalmúak, ezért nem szeretjük a paleóban… Nem egészségesek!
A levet nem öntöttem el, lehet belőle finom ivólevet készíteni, itt nézd meg a poszt legeslegalján: http://paleol-dal.blogspot.hu/2012/07/hamis-almas-pite-2.html
Ha lisztet csinálsz a cukkiniből, akkor minden benne marad, csak a deszt.víz párolog ki belőle. Úgy is alkalmas palacsinta sütésre. (meg sok egyébre is)
És ne felejtsd el, hogy amit eddig tanultunk, az nem paleós tudás volt, én is tanultam ezeket, de most mindent át kell újra gondolnunk…