Willson receptje és képe a blogjáról,
ahova látogass el többek között fázisképeket nézni!
„Hozzávalók:
- 6 db sós cukkini-paleocsinta
- Csirkepaprikás (6 felső combból)
- 2-4 tojás sárgája
- 2-4 dkg vaj
- Só, bors, kevés citromlé
Elkészítés:
- Egy lecsós alappal, csirkepörköltet készítettem, a csirkének leszedtem a bőrét, a húst kicsontoztam és fölaprítottam.
- A tojásokból a vajból és a pörköltlé egy részéből gőz fölött, állandó keverés mellett sűrű szaftot készítettem, egy kevés fehér borssal, sóval és citromlével beízesítettem.
- Egy keveset félretettem a szaftból, a többit összekevertem a felaprított (vagy feldarált) pörkölttel.
- A paleocsintákat megtöltöttem a pörköltös töltelékkel.
- A megtöltött paleocsintákat leöntöttem a maradék szafttal.
- Ezután szórtam rá egy kevés pörcöt és átmelegítettem.
- A felöntő szaftba itt a végén kerülhet ízesítésnek más fűszer is, pl. egy kis reszelt szerecsendió vagy egy pici szarvasgomba… stb.”