willson hortobágyi húsos paleocsintája – cukkinis paleocsintával

Willson hortobágyi húsos paleocsintája

Willson receptje és képe a blogjáról,

ahova látogass el többek között fázisképeket nézni!

„Hozzávalók:

  • 6 db sós
  • Csirkepaprikás (6 felső combból)
  • 2-4 tojás sárgája
  • 2-4 dkg vaj
  • Só, bors, kevés citromlé

Elkészítés:

  • Egy lecsós alappal, csirkepörköltet készítettem, a csirkének leszedtem a bőrét, a húst kicsontoztam és fölaprítottam.
  • A tojásokból a vajból és a pörköltlé egy részéből gőz fölött, állandó keverés mellett sűrű szaftot készítettem, egy kevés fehér borssal, sóval és citromlével beízesítettem.
  • Egy keveset félretettem a szaftból, a többit összekevertem a felaprított (vagy feldarált) pörkölttel.
  • A paleocsintákat megtöltöttem a pörköltös töltelékkel.
  • A megtöltött paleocsintákat leöntöttem a maradék szafttal.
  • Ezután szórtam rá egy kevés pörcöt és átmelegítettem.
  • A felöntő szaftba itt a végén kerülhet ízesítésnek más fűszer is, pl. egy kis reszelt szerecsendió vagy egy pici szarvasgomba… stb.”
 
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.