https://www.horvathrozi.hu/receptek/salatafozelek
oldalról való a kép!
A főzelékbe fasírt darabokat tördeltem.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Egy fej salátát – nekem lapult a hűtőben egy nagy fej tölgyfa saláta moss meg jól, majd tépkedj kisebb darabokra
- 1 liter magtejet – pl. mandulatej, kesudiótej, kókusztej – forralj fel, de forralás előtt egy dl hideg tejet vegyél el a mennyiségből
- Ezt az 1 dl tejet keverd el alaposan 2 db tojás sárgájával és egy evőkanál világos paleo liszttel (kivéve kókuszliszt!)/AIP-ban 0.25-05 kanál kókuszliszttel (próbálkozz, a kókuszliszt nagyon megszívja magát, ezért kezd óvatosan kevesebbel!) , majd állandó keverés mellett a forró tejbe nagyon lassan csurgasd bele a sűrítést
- Ízlés szerint sózd, borsozd az alaplét, melybe ezután tedd bele salátaleveleket
- Sokáig nem kell főzni, csak várd meg, míg a levelek összeesnek
- Végül szórd meg a főzeléket egész köménymaggal és tálaláskor locsold meg extra szűz olíva olajjal
- Leves lesz, ha híg a leve, főzelék, ha sűrűbbre sikerül!