Saláta főzelék vagy leves habarással

https://www.horvathrozi.hu/receptek/salatafozelek

oldalról való a kép!

A főzelékbe fasírt darabokat tördeltem.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Egy fej salátát – nekem lapult a hűtőben egy nagy fej tölgyfa saláta moss meg jól, majd tépkedj kisebb darabokra
  • 1 liter magtejet – pl. mandulatej, kesudiótej, kókusztej – forralj fel, de forralás előtt egy dl hideg tejet vegyél el a mennyiségből
  • Ezt az 1 dl tejet keverd el alaposan 2 db tojás sárgájával és egy evőkanál világos paleo liszttel (kivéve kókuszliszt!)/AIP-ban 0.25-05 kanál kókuszliszttel (próbálkozz, a kókuszliszt nagyon megszívja magát, ezért kezd óvatosan kevesebbel!) , majd állandó keverés mellett a forró tejbe nagyon lassan csurgasd bele a sűrítést
  • Ízlés szerint sózd, borsozd az alaplét, melybe ezután tedd bele  salátaleveleket
  • Sokáig nem kell főzni, csak várd meg, míg a levelek összeesnek
  • Végül szórd meg a főzeléket egész köménymaggal és tálaláskor locsold meg extra szűz olíva olajjal
  • Leves lesz, ha híg a leve, főzelék, ha sűrűbbre sikerül!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.