Energia 34, Fehérje 2,8, Zsír 0,3, Szénhidrát 6,6
Amennyiben a szénhidrát mennyiségét szeretnéd emelni a low carb étrendedben, akkor a brokkoli fogyasztása az egyik legjobb választás. Nézd az értékeket! -, mi sem bizonyítja ezt jobban. Ha a zsír mennyiségét fogyás miatt csökkenteni szeretnéd, akkor viszont a kókusztejszínt hagyd el, és maradj csak a kókusztejnél – ebből tegyél a levesbe többet.
Az Autoimmun protokollnak a kókuszos változat felel meg!
Hozzávalók:
- 0.5 kg mélyhűtött vagy friss brokkoli rózsa rövid szárral
- 3 dl testes kókusztej – pl. Chufamix-szel, vagy más módszerrel készítve – legalább 20 dkg kókuszreszelékből + kevés – 75 dl vízzel; Készülhet 75 dl mandulatejjel is!
- Kávéskanálnyi só
- Kávéskanálnyi reszelt szerecsendió
- 2 dl Cocomas – kókusztejszín
Elkészítés:
- A brokkolit főzd puhára – a csak párolt fogkemény brokkoliból nem lesz selymes állagú a leves.
- Öntsd le a főzővizet és öntsd fel 3 dl kókusztejjel vagy mandula tejjel; megfőzheted mandulatejben is.
- Turmixold össze (turmix-szal, vagy kézi botmixerrel), majd tedd bele a sót, szerecsendiót és a kókusztejszínt, és még egyet forgass rajta; mandulatej használata esetén szórd meg tápióka keményítővel és rottyansd össze – keverés mellett – a levest.
- Tálaláskor szórd meg pirított kókuszszeletekkel vagy tört dióval.