Katus küldte 2010.09.05-én
A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók:
- 4 szelet hal
- 1 nagy kaliforniai paprika (ketogén esetén süsd össze, de ne edd meg a benne lévő szénhidrát miatt!) – az íze viszont kiváló lesz az ételben.
- 1 közepes cukkini
- 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- Só
- Bors
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 evőkanál vaj
- Kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A halat kivajazott tűzálló tálba fektetjük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk
- Kevés olívaolajon megpirítjuk az áttört fokhagymát
- A paprikát és a cukkinit felkockázzuk, majd a fokhagymához adjuk
- Megszórjuk a fűszerkeverékkel, a petrezselyemmel, majd pár percig pároljuk
- Ráöntjük a halra és sütőben majdnem készre sütjük
- Ekkor rászórjuk a parmezánt, visszatoljuk 2-3 percre, és kész
- Önálló ételként is nagyon finom
Sziasztok!
Mennyi időre van szüksége a halnak, hogy készre süljön és hány fokon?
Köszönöm a segítséget!
Kedves Dia! Miután nem az én receptem, és soha nem is készítettem el, így csak a rutinom alapján tudok javaslatot tenni. A halak nagyon hamar megsülnek, ezért szerintem 15-20 percnél nem lesz szükséged több időre. 180 fokon sütném, régiesen szólva közepes lángon, …, lényeg, hogy se nem szárítva, se nem hirtelen pirítva. Nyugodtan szurkáld meg sütés közben villával az ételt. BB
Köszönöm BB a választ! Sajnos nekem még annyira nincs sok tapasztalatom a halakkal, így nagyon sokat segítettél! 🙂