Mediterrán rakott hal

Katus küldte 2010.09.05-én

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 4 szelet hal
  • 1 nagy kaliforniai paprika (ketogén esetén süsd össze, de ne edd meg a benne lévő szénhidrát miatt!) – az íze viszont kiváló lesz az ételben.
  • 1 közepes cukkini
  • 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • Bors
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • Kevés olívaolaj

Elkészítés:

  • A halat kivajazott tűzálló tálba fektetjük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk
  • Kevés olívaolajon megpirítjuk az áttört fokhagymát
  • A paprikát és a cukkinit felkockázzuk, majd a fokhagymához adjuk
  • Megszórjuk a fűszerkeverékkel, a petrezselyemmel, majd pár percig pároljuk
  • Ráöntjük a halra és sütőben majdnem készre sütjük
  • Ekkor rászórjuk a parmezánt, visszatoljuk 2-3 percre, és kész
  • Önálló ételként is nagyon finom

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Mediterrán rakott hal”

    1. Kedves Dia! Miután nem az én receptem, és soha nem is készítettem el, így csak a rutinom alapján tudok javaslatot tenni. A halak nagyon hamar megsülnek, ezért szerintem 15-20 percnél nem lesz szükséged több időre. 180 fokon sütném, régiesen szólva közepes lángon, …, lényeg, hogy se nem szárítva, se nem hirtelen pirítva. Nyugodtan szurkáld meg sütés közben villával az ételt. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.