2 thoughts on “Paleo Életmódmagazin”

  1. Szia! Most sül a magazinból a „hamuban” sült lepénykenyér. Mit jelent nálad a kis láng? 150 fok? Adagoltam a vizet, hogy összeálljon, de ha összeáll nem tudom halmozni a tésztát a sütőformába, csak nyomkodni. Utána írod, hogy adhatom a sót, szódabikarbónát és a citromlevet, de ha összeállt ez már nem egy könnyű dolog, nekem egy gombóc lett, átgyúrtam. Vagy több víz kéne bele? Akkor a 1,5 dl nagyon kevés… Segítenél? Köszönöm, Marcsi

    1. Kedves Marcsi, Nekem nincs légkeverős sütőm, csak hagyományos. A régi háziasszonyok mindig azt mondják, hogy melegítsük elő a legnagyobb lángon a sütőt – ez kb. 200 fokot jelent és süssük meg kis lángon, és ez valóban kb. 150 fokot jelent. A víz mennyiségét is azért adtam meg ilyen „ködösen”, mert te látod, hogy mennyire áll össze a tészta, s már miért ne lehetne utána beleadagolni a sót, szódabikarbónát és a citromlevet. A tésztának nem kősziklának kell lennie, hanem jól dolgozhatóan lágynak. Igen, több víz kell bele! Sajnos a saját tapasztalatot nem lehet megúszni 😀 Sok sikert kívánok, remélem, hogy segítettem. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.