Szárzelleres tojásfelfújt

Hozzávalók:

  • 1 csomag – 7-8 szál – zeller
  • 6 db tojás
  • Sűrítésre: 1 evőkanál tápióka keményítő vagyrezisztens a rezisztens keményítőnek számító zöldbanán lisztet használni
  • Amennyiben ketogén étrenden vagyunk, akkor használjunk útifűmaghéj vagy Nocarb lisztet sűrítésre!
  • Egy marék dió – opcionális
  • 2 dkg fehér cheddar – opcionális

Elkészítés:

  • Mosd meg a zellerszálakat és vágd fel kb. 1 cm-es darabokra
  • Főzd puhára, majd öntsd le róla a vizet
  • Egy sütőedényt bélelj ki sütőpapírral és halmozd bele a zellerszálakat
  • A tojásokat verd fel és sózd meg, keverd el a paleo liszttel, majd öntsd rá a zellerre
  • Kisebb zsírdarabokat csipegess a sütni való tetejére – 3-4 csipetnyi elég lesz!
  • Szórd meg a felfújtat dióval és apróra tépett sajttal – e két utóbbi elhagyható!
  • Előmelegített sütőben süsd a felfújtat a legalacsonyabb fokon kb. 20 percig, amíg össze nem sül
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.