Mákos pite barack lekvárral

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 kávéskanál só; 1 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál gesztenyeliszt, 2 evőkanál szezámliszt, 2 evőkanál mandulaliszt (tulajdonképpen, ami éppen otthon van!)
  • Víz a tészta hígításához – db. 2 dl
  • 0.5 kg sárgabarack – mélyhűtött
  • 10 dkg őrölt mák
  • Ízlés szerint Xukor0 porxukor vagy eritrit őrölve
  • 1 evőkanálnyi mindenmentes kókusz tejpor – elhagyható!

Elkészítés:

  • A tojásokat habosítsd fel egy villával vagy kézi habverővel, és habosítás közben tegyél bele sót és eritritet
  • Kanalazz ebbe az alapba liszteket, majd önts ehhez vizet és keverd el
  • Ahhoz, hogy a tészta egészen sima legyen a legjobb turmixgépbe önteni ezután, és simára keverni a géppel – annyi további vizet önts a gépebe, hogy sűrű palacsinta tészta legyen a végeredmény
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd a zsírpapírral kibélelt sütőlapra vékonyan öntsd rá a tésztát, szárítva – alacsony lángon süsd a piskóta tésztát – kb. 15 perc alatt meg fog sülni
  • Egy mély szögletes vagy akár kerek edénybe a megsült piskótalapot összetördelve nyomkodd bele – ez lehet egy nagyobb műanyag doboz, de lehet csatos kerek vagy szögletes tortaforma is
  • A piskóta alapra a mélyhűtőből elővett és felengedett sárgabarackot halmozd rá, majd alaposan szórd meg őrölt mákkal és porxukorral
  • Érdemes hagyni felvágás előtt legalább fél órát állni, majd ezután lehet könnyedén felvágni
  • Felvágás után megszórtam kókusztejporral a süti tetejét, hogy a cukor ne csomósodjon össze a szeleteken
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.