Ketogén étkezés esetén figyeljünk a szénhidrát mennyiségére és a sárgarépával, zöld paprikával módjával gazdálkodjunk!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A képen látható saláta egyveleg a következő alapanyagokból készült:
- endívia saláta
- reszelt sárgarépa
- kígyóuborka szálakra vágva
- zöld paprika
- 1 db graepfruit apró szeletekre vágva
- Heinz majonéz (paleo kompatibilis a nem light majonéz) hígítva házi kókusztejjel (ízlés szerint)
- Meg lehet locsolni a salátát olíva olajjal (opcionális!)
- Sertéspörc, mely saját zsírjában kisütött bőrke, tartósítószer mentes
10 dkg-ban 25,0 zsír, szénhidrát 0,4 gr, cukor 0,4 gr, ballasztanyag 1,0 gr, fehérje 73.1 gr, só 2,5 gr, kalória 521
- A fenti hozzávalókat összekevertem, majd kizárólag étkezéskor – sózom és szórom meg némi ertirittel – ennek az az oka, hogy sokáig ropogós maradjon a saláta, ne eresszen felesleges levet!
Kedves Márti ! Azt szeretném kérdezni , h nincs valamilyen ötleted disznóháj felhasználására ? Évente többször vágunk , és van , h megmarad . Anyukám pogácsába , és lekváros sütibe tette , de ezek nem paleo receptek . Lehet a hájat „paleosítani” ?
Sajnos fogalmam sincs, hogy a disznó hájjal hogyan kell bánni. Ha vannak anyudtól emlékeid, akkor szerintem a paleo lisztekhez keverve pogácsa készítésre ki kellene próbálni, mert biztosan működik. Ha kipróbálod, akkor kíváncsi leszek az eredményre. BB Márta