Vegyes saláta sertés pörccel (krutonnal)

Ketogén étkezés esetén figyeljünk a szénhidrát mennyiségére és a sárgarépával, zöld paprikával módjával gazdálkodjunk!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A képen látható saláta egyveleg a következő alapanyagokból készült:
    • endívia saláta
    • reszelt sárgarépa
    • kígyóuborka szálakra vágva
    • zöld paprika
    • 1 db graepfruit apró szeletekre vágva
    • Heinz majonéz (paleo kompatibilis a nem light majonéz) hígítva házi kókusztejjel (ízlés szerint)
    • Meg lehet locsolni a salátát olíva olajjal (opcionális!)
  • Sertéspörc, mely saját zsírjában kisütött bőrke, tartósítószer mentes

10 dkg-ban 25,0 zsír, szénhidrát 0,4 gr, cukor 0,4 gr, ballasztanyag 1,0 gr, fehérje 73.1 gr, só 2,5 gr, kalória 521

  • A fenti hozzávalókat összekevertem, majd kizárólag étkezéskor – sózom és szórom meg némi ertirittel – ennek az az oka, hogy sokáig ropogós maradjon a saláta, ne eresszen felesleges levet!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Vegyes saláta sertés pörccel (krutonnal)”

  1. Kedves Márti ! Azt szeretném kérdezni , h nincs valamilyen ötleted disznóháj felhasználására ? Évente többször vágunk , és van , h megmarad . Anyukám pogácsába , és lekváros sütibe tette , de ezek nem paleo receptek . Lehet a hájat „paleosítani” ?

    1. Sajnos fogalmam sincs, hogy a disznó hájjal hogyan kell bánni. Ha vannak anyudtól emlékeid, akkor szerintem a paleo lisztekhez keverve pogácsa készítésre ki kellene próbálni, mert biztosan működik. Ha kipróbálod, akkor kíváncsi leszek az eredményre. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.