Kunné Bea receptje és képe
Hozzávalók:
- 6 evőkanál darált lenmag
- 16 evőkanál víz
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 40 dkg natúr gesztenye massza
- 75 ml olvasztott kókuszzsír
- 50 g holland kakaópor
- 55 g finomra őrölt kesudió
- 50 g darált eritrit
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál almaecet
- Csipet só
- 10 dkg 86 %-os étcsoki, apró kockákra vágva
Krém:
- 45 g 86 %-os étcsoki
- 30 g kókuszzsír
- 3 dl Cocomas, kókusztejszín
Elkészítés:
- A sütőt 175 fokon elő kell melegíteni
- Tálban keverd el a lenmagot a vízzel, hagyd állni
- Eközben egy 20×30 cm-es tepsibe zsírpapírt szabj és finoman kókuszzsírral kend ki
- Az áztatott lenmaghoz morzsold a gesztenyét, majd a többi hozzávalóval, sűrű, krémes masszát keverj ki egy kézi habverővel; Ha szükséges pár kanál vizet lehet még apránként adagolni, ez a gesztenye masszától függ, mennyit kíván.. A tészta ne legyen folyós, az a lényeg!
- Keverd a masszába az apró kockákra vágott étcsokit és a tepsiben simítsd el a tésztát
- Körülbelül 40 perc sülés elég neki
- A sütőből kivéve a tésztát, egy éles késsel körbevágva kell elválasztani a tepsi szélétől, majd egy tálcával a tepsit összefogni és ráfordítani a tálcára a sütit
- Húzd le róla óvatosan a zsírpapírt, majd újra tedd fölé a tepsit és fordítsd vissza süteményt a tepsibe
- Hűtsd le
- Amikor a tészta kihűlt, kend rá a csokikrémet, mely a következőképpen készüljön el: A csokit a kókuszzsírral vízgőz felett olvaszd fel, édesítés nem feltétlenül szükséges; 3 dl hűtött kókusztejszínt verj fel habosra és a még folyós, de már nem meleg olvasztott csokit csorgasd hozzá, folyamatosan keverd a krémet a habverővel
- Hűtőben csücsülve egy, másfél óra múlva, forró vízbe mártott késsel már szelhető is a brownie!