Tojásmentes brownie

Kunné Bea receptje és képe

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál darált lenmag
  • 16 evőkanál víz
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 40 dkg natúr gesztenye massza
  • 75 ml olvasztott kókuszzsír
  • 50 g holland kakaópor
  • 55 g finomra őrölt kesudió
  • 50 g darált eritrit
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet
  • Csipet só
  • 10 dkg 86 %-os étcsoki, apró kockákra vágva

Krém:

  • 45 g 86 %-os étcsoki
  • 30 g kókuszzsír
  • 3 dl Cocomas, kókusztejszín

Elkészítés:

  • A sütőt 175 fokon elő kell melegíteni
  • Tálban keverd el a lenmagot a vízzel, hagyd állni
  • Eközben egy 20×30 cm-es tepsibe zsírpapírt szabj és finoman kókuszzsírral kend ki
  • Az áztatott lenmaghoz morzsold a gesztenyét, majd a többi hozzávalóval, sűrű, krémes masszát keverj ki egy kézi habverővel; Ha szükséges pár kanál vizet lehet még apránként adagolni, ez a gesztenye masszától függ, mennyit kíván.. A tészta ne legyen folyós, az a lényeg!
  • Keverd a masszába az apró kockákra vágott étcsokit és a tepsiben simítsd el a tésztát
  • Körülbelül 40 perc sülés elég neki
  • A sütőből kivéve a tésztát, egy éles késsel körbevágva kell elválasztani a tepsi szélétől, majd egy tálcával a tepsit összefogni és ráfordítani a tálcára a sütit
  •  Húzd le róla óvatosan a zsírpapírt, majd újra tedd fölé a tepsit és fordítsd vissza süteményt a tepsibe
  • Hűtsd le
  • Amikor a tészta kihűlt, kend rá a csokikrémet, mely a következőképpen készüljön el: A csokit a kókuszzsírral vízgőz felett olvaszd fel, édesítés nem feltétlenül szükséges; 3 dl hűtött kókusztejszínt verj fel habosra és a még folyós, de már nem meleg olvasztott csokit csorgasd hozzá, folyamatosan keverd a krémet a habverővel
  • Hűtőben csücsülve egy, másfél óra múlva, forró vízbe mártott késsel már szelhető is a brownie!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.