Kenyér paleosan – nyolcvannyolszadszorra

A kenyér mellett a Sparban kapható FF (free from) jelzésű aszpikos, zöldséges sonka látható. A pultnál kell kérni!

Megjegyzem még, hogy nálunk a család szereti a szezám- és amarant lisztet, melynek kissé kesernyés ízét mindig az elhagyhatatlan köménymaggal fedem el!

Hozzávalók:

  • 25 dkg szezámliszt
  • 20 dkg amarant liszt
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál lenmag a tésztába
  • 1 evőkanál lenmag a tetejére
  • 1 evőkanál utifűmaghéj liszt -, és ez fontos a liszt változata!!!
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál só, illetve ízlés szerint
  • 1 evőkanál lágy zsír

Elkészítés:

  • A tészta fenti hozzávalóit keverd össze
  • Egy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodd bele a tésztát és egyengesd el, majd szórd meg a tetejét is lenmaggal
  • A forma méretét aszerint válaszd meg, hogy milyen vastagságú kenyeret szeretnél sütni; a tapasztalatom az, hogyha nem túl magas kenyeret sütsz, akkor sokkal jobban át fog sülni a kenyér tésztája
  • Melegítsd elő a sütőt (200 fok), majd süsd meg közepes lángon (160 fok) a kenyeret
  • A sütési idő kb. 30 perc lesz, attól függően, hogy milyen magasra formáztad a kenyeret – minél vékonyabb, annál rövidebb a sütési idő
  • Megjegyzés: Ki fogtok nevetni, de nagyon sokszor „szagra sütök” :-D, mert amikor a szobában érzem a konyhából áradó kenyér vagy sütemény illatát, akkor általában már kész is. Még azt is meg lehet érezni, hogyha kezd égni, mert akkor kesernyés illatot kezdek érezni és rohanva startolok a konyhába 😀 Summázva – minden érzékszervünkkel vegyünk részt a konyhai műveletekben!

Az útifűmaghéj liszt!!! és a lenmag együtt csodákat művelt a kenyér tésztájával, mert végre nem lett ragacsos és vizes!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kenyér paleosan – nyolcvannyolszadszorra”

    1. Kedves Edit, Az útifűmaghéj liszt új termék. Az útifűmaghéj lisztes állagúra lett darálva. Amennyiben van otthon olyan finomra őrlő géped, mellyel ez megoldható, akkor használhatod az útifűmaghéjat is. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.