2014. november 22-én 14 órakor PaleoVital főzőklubot tartottunk a KÖKI bevásárló központ Club Café helyiségében. A megfőzendő menü első fogása az Almaleves nyers gyümölccsel volt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 liter víz
- 1 db 2 dl-es Cocomas*
- 1 lapos evőkanál tápióka keményítő
- Mézeskalács fűszerkeverék – egy evőkanállal, vagy fahéjból, szerecsendióból, gyömbérből, szegfűszegből egy-egy csipetnyi
- Bourbon vanília vagy más őrölt vanília – késhegynyi
- 2 evőkanál eritrit és ebben az esetben annyi steviával kiegészítve az édesítés, hogy elég édes legyen a lé.
- Egy csipet só
- 4 db közepes alma
- 1 bögre dióbél
Elkészítés:
- A vízből 2 dl-nyit keverj el tápióka keményítővel, és hagyd állni kb. 10 percig be fog valamelyest sűrűsödni-
- Közben a liter vizet tedd fel melegedni, majd amikor már forró, de még nincs forrásban először a Cocomassal keverd el, majd -állandó keverés mellett lassan öntsd a vízhez a sűrítő anyagot-
- Fűszerezd a hozzávalókban leírtakkal – az egyéni ízlésnek a mértékben szerepet kell játszania, tehát közben kóstolj!
- Amikor a leves összeforrt, akkor húzd le a fazekat, és a lét hagyd kihűlni.
- Hámozd meg és darabold fel az almákat, használhatsz mélyhűtött almát is (én ezt tettem!).
- Tálalhatod langyosan vagy hidegen; tálaláskor tegyél tányéronként fejenként egy almát és szórd meg egy kevés dióbéllel.
*Természetesen házi módszerrel készíthetsz kókusztejet is.