Almaleves nyers gyümölccsel

Almaleves nyers gyümölccsel – A kép a Google images-ről való.

2014. november 22-én 14 órakor PaleoVital főzőklubot tartottunk a KÖKI bevásárló központ Club Café helyiségében. A megfőzendő menü első fogása az Almaleves nyers gyümölccsel volt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 liter víz
  • 1 db 2 dl-es Cocomas*
  • 1 lapos evőkanál tápióka keményítő 
  • Mézeskalács fűszerkeverék – egy evőkanállal, vagy fahéjból, szerecsendióból, gyömbérből, szegfűszegből egy-egy csipetnyi
  • Bourbon vanília vagy más őrölt vanília – késhegynyi
  • 2 evőkanál eritrit és ebben az esetben annyi steviával kiegészítve az édesítés, hogy elég édes legyen a lé.
  • Egy csipet só
  • 4 db közepes alma
  • 1 bögre dióbél

Elkészítés:

  • A vízből 2 dl-nyit keverj el tápióka keményítővel, és hagyd állni kb. 10 percig be fog valamelyest sűrűsödni-
  • Közben a liter vizet tedd fel melegedni, majd amikor már forró, de még nincs forrásban először a Cocomassal keverd el, majd -állandó keverés mellett lassan öntsd a vízhez a sűrítő anyagot-
  • Fűszerezd a hozzávalókban leírtakkal – az egyéni ízlésnek a mértékben szerepet kell játszania, tehát közben kóstolj!
  • Amikor a leves összeforrt, akkor húzd le a fazekat, és a lét hagyd kihűlni.
  • Hámozd meg és darabold fel az almákat, használhatsz mélyhűtött almát is (én ezt tettem!).
  • Tálalhatod langyosan vagy hidegen; tálaláskor tegyél tányéronként fejenként egy almát és szórd meg egy kevés dióbéllel.

*Természetesen házi módszerrel készíthetsz kókusztejet is.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.