A paleos piacon mostanában felbukkannak újabb és újabb alapanyagok. A NoCarb lisztet sűrítésre kiválóan lehet használni, és ami még szenzációsan jó tulajdonsága, hogy melegítés nélkül is sűrít. Ez az édesség könnyűnek mondható, s mindenesetre magokat sem tartalmaz. A kalóriatartalma magas, de a szénhidráté nem az. Természetesen ez az édesség elkészíthető zselatinnal, agar-agar-ral, sőt még útifűmaghéj liszttel is.
Miután most nem akartam nyers tojáshabot enni, bár szoktam, főztem a krémet, mert nem azonnali fogyasztásra készült:
Hozzávalók:
- 0,5 liter kókusztejszínes tej – ehhez vagy Aroy-D kókusztej vagy Cocomas csak fél liter vízzel felöntve – szükséges. Szokás szerint nálam az állandó beszerzési forrás a http://biobolt.e-tar.hu
- NoCarb lisztből – 2 lapos evőkanál, azaz 4 dkg
- Vanília – pl. Bourbon vanília por, vagy eszencia
- 1 evőkanál Xukor0stevia
- 2 db tojásfehérje
- Csipetnyi só
- 1 evőkanál kakaó
- 1-2 dkg fekete csokoládé a reszeléshez
- 5 dkg fekete csokoládé – opcionálisan további díszítéshez
Elkészítés:
- A fél liter tejszínes kókusztejet keverd el a NoCarb liszttel, a vaníliával, az édesítővel, kakaóval (Ne feledd, hogy akár hidegen is puding lesz belőle!)
- Tedd fel a legalacsonyabb fokozaton és a tűzhely legkisebb rózsájára a pudingot főni
- Verj fel pici só hozzáadásával a 2 tojás fehérjét kemény habbá – a só íze kiemeli majd az édesítését, majd a lángon lévő sűrűsödő krémbe keverd el; hűlés közben tovább fog sűrűsödni
- Reszelj, vagy éles késsel faragj a krémre csokoládét
- Kínálhatsz hozzá további csokidarabokat, mint ahogy én tettem
Ezt a NoCarb lisztet főzés nélkül is lehet használni, tehát hogy csak hozzákeverem valamihez, sűrítésként?