Habos csokikrém

Habos csokikrém – Google

A paleos piacon mostanában felbukkannak újabb és újabb alapanyagok. A NoCarb lisztet sűrítésre kiválóan lehet használni, és ami még szenzációsan jó tulajdonsága, hogy melegítés nélkül is sűrít. Ez az édesség könnyűnek mondható, s mindenesetre magokat sem tartalmaz. A kalóriatartalma magas, de a szénhidráté nem az. Természetesen ez az édesség elkészíthető zselatinnal, agar-agar-ral, sőt még útifűmaghéj liszttel is.

Miután most nem akartam nyers tojáshabot enni, bár szoktam, főztem a krémet, mert nem azonnali fogyasztásra készült:

Hozzávalók:

  • 0,5 liter kókusztejszínes tej – ehhez vagy Aroy-D kókusztej vagy Cocomas csak fél liter vízzel felöntve – szükséges. Szokás szerint nálam az állandó beszerzési forrás a http://biobolt.e-tar.hu
  • NoCarb lisztből – 2 lapos evőkanál, azaz 4 dkg
  • Vanília – pl. Bourbon vanília por, vagy eszencia
  • 1 evőkanál Xukor0stevia
  • 2 db tojásfehérje
  • Csipetnyi só
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1-2 dkg fekete csokoládé a reszeléshez
  • 5 dkg fekete csokoládé – opcionálisan további díszítéshez

Elkészítés:

  • A fél liter tejszínes kókusztejet keverd el a NoCarb liszttel, a vaníliával, az édesítővel, kakaóval (Ne feledd, hogy akár hidegen is puding lesz belőle!)
  • Tedd fel a legalacsonyabb fokozaton és a tűzhely legkisebb rózsájára a pudingot főni
  • Verj fel pici só hozzáadásával a 2 tojás fehérjét kemény habbá – a só íze kiemeli majd az édesítését, majd a lángon lévő sűrűsödő krémbe keverd el; hűlés közben tovább fog sűrűsödni
  • Reszelj, vagy éles késsel faragj a krémre csokoládét
  • Kínálhatsz hozzá további csokidarabokat, mint ahogy én tettem
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Habos csokikrém”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.