Nehézségi fok: Könnyű Elkészítési idő: 15 perc
„Magas a C-vitamin-, kalcium-, vas- és foszfortartalma, erős immunrendszer-erősítőnek bizonyul, így hatékony lehet az influenzás időszakban védekezésképpen, vagy akár a betegség esetén ki- egészítő táplálkozásként, a gyorsabb felgyógyulás érdekében. …” https://www.veol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/termeszetes-gyogyirunk-fekete-retek-2216753/
Hozzávalók:
- 0,5 kg fekete retek
- 20 dkg alma
- 2 dl kókusztejszín – Cocomas
- 1 dl víz
- 2 evőkanál citromlé
- 4 dkg eritrit – 2 evőkanál
- 1 dkg só – 1 kávéskanál
- 2 dkg szárított kapor – 1 evőkanál
Elkészítés:
- A fekete retket a héjától megtisztítjuk, majd julienre vágjuk.
- Az almákat szintén megpucoljuk és apró darabokra szeleteljük.
- A kókusztejszínt kevés vízzel felhígítjuk, majd fűszerezzük.
- Egy tálba elhelyezzük a retket és az almákat, meglocsoljuk citromlével.
- Végül leöntjük az egészet a kapros-édes-sós-tejszínes öntettel.
- Frissen is fogyasztható, de 1-2 órát érlelve még finomabb lesz a saláta.