Fekete retek saláta

Nehézségi fok: Könnyű                                  Elkészítési idő: 15 perc

„Magas a C-vitamin-, kalcium-, vas- és foszfortartalma, erős immunrendszer-erősítőnek bizonyul, így hatékony lehet az influenzás időszakban védekezésképpen, vagy akár a betegség esetén ki- egészítő táplálkozásként, a gyorsabb felgyógyulás érdekében. …” https://www.veol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/termeszetes-gyogyirunk-fekete-retek-2216753/

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fekete retek
  • 20 dkg alma
  • 2 dl kókusztejszín – Cocomas
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 dkg eritrit – 2 evőkanál
  • 1 dkg só – 1 kávéskanál
  • 2 dkg szárított kapor – 1 evőkanál

Elkészítés:

  • A fekete retket a héjától megtisztítjuk, majd julienre vágjuk.
  • Az almákat szintén megpucoljuk és apró darabokra szeleteljük.
  • A kókusztejszínt kevés vízzel felhígítjuk, majd fűszerezzük.
  • Egy tálba elhelyezzük a retket és az almákat, meglocsoljuk citromlével.
  • Végül leöntjük az egészet a kapros-édes-sós-tejszínes öntettel.
  • Frissen is fogyasztható, de 1-2 órát érlelve még finomabb lesz a saláta.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.