Zsíros puding. Ketogén diétába is beilleszthető. Nekem a zsírtejnél ezerszer jobban ízlik. Persze a zsírtej fun-noknak nem akarom az édességüktől a kedvét elvenni 😀 Az Autoimmun Protokoll szerint is át lehet alakítani ezt az édességet.
Hozzávalók:
-
- 2 dl Cocomas (paleo, AIP) vagy az LCHF szerint 2 dl tejszín
- 3 dl víz
- NoCarb liszt – 1-2 lapos evőkanállal; AIP-ban kevés tejszínben elkevert zselatin felforrósítva
- 1 evőkanál Xukor0 Stevia vagy 4 evőkanál eritrit; a TED szerint természetes édesítő – rizs, tápióka szirup vagy méz; AIP-ban glicin vagy méz, annyi, hogy a napi mennyiség majd ne haladja meg az 1 tk-nyi mennyiséget!
- Vanília – por vagy eszencia – ízlés szerint
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék; AIP-ban gyömbér és fahéj
- Valamilyen gyümölcs, vagy egy marék kókuszchips a díszítéshez
Elkészítés:
-
- A kókusztejszínt öntsd föl vízzel, majd fűszerezd a folyadékot.
- Szórd bele a fűszereket és a NoCarb lisztet, illetve az aip-os zselatint és alaposan keverd el – a lisztet szórd fokozatosan, várj egy darabig, nézd meg a sűrűséget; amennyiben túl híg, akkor lisztet, amennyiben túl sűrű, akkor további vizet önts a krémhez.
- Hidegen – kb. 10 perc elteltével pudinggá válik a krém.
- Díszítsd a pudingot kedved szerint!
Szia!
Kipróbáltam a receptet, de 4 dkg iszonyúan besűrítette. Nem lett jó. Nem 4 g-nak kellene lennie?
Laura
Kedves Laura, Köszönöm, hogy szóltál. Miután két lapos evőkanállal szórtam a tejszínbe, ezért írtam a receptben 4 dkg-ot. Az viszont elképzelhető, hogy a cognac liszt jóval könnyebb, tehát kanalas utasításra módosítom a receptet. Elnézést, de én tényleg 2 lapos evőkanállal szórtam a kókusztejszínbe. Még annyit, hogy lehet hígítani és sűríteni menet közben – egy kis gyakorlattal. Légy bátor. Bocsi. Márta
Semmi gond 🙂 Megcsináltam 6 g-al a receptet és nagyon finom lett.
Laura
Szia, ebből mekkora mennyiség lesz? 4 kis tálka?
Köszönöm
Kedves Eszter! Kapacitás kérdése, de kb. 2 adag ez a mennyiség. Márta