Kókuszkrémes vagy tejszínes puding

Zsíros puding. Ketogén diétába is beilleszthető. Nekem a zsírtejnél ezerszer jobban ízlik. Persze a zsírtej fun-noknak nem akarom az édességüktől a kedvét elvenni 😀 Az Autoimmun Protokoll szerint is át lehet alakítani ezt az édességet.

Hozzávalók:

    • 2 dl Cocomas (paleo, AIP) vagy az LCHF szerint 2 dl tejszín
    • 3 dl víz
    • NoCarb liszt – 1-2 lapos evőkanállal; AIP-ban kevés tejszínben elkevert zselatin felforrósítva
    • 1 evőkanál Xukor0 Stevia vagy 4 evőkanál eritrit; a TED szerint természetes édesítő – rizs, tápióka szirup vagy méz; AIP-ban glicin vagy méz, annyi, hogy a napi mennyiség majd ne haladja meg az 1 tk-nyi mennyiséget!
    • Vanília – por vagy eszencia – ízlés szerint
    • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék; AIP-ban gyömbér és fahéj
    • Valamilyen gyümölcs, vagy egy marék kókuszchips a díszítéshez

Elkészítés:

    • A kókusztejszínt öntsd föl vízzel, majd fűszerezd a folyadékot.
    • Szórd bele a fűszereket és a NoCarb lisztet, illetve az aip-os zselatint és alaposan keverd el – a lisztet szórd fokozatosan, várj egy darabig, nézd meg a sűrűséget; amennyiben túl híg, akkor lisztet, amennyiben túl sűrű, akkor további vizet önts a krémhez.
    • Hidegen – kb. 10 perc elteltével pudinggá válik a krém.
    • Díszítsd a pudingot kedved szerint!
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kókuszkrémes vagy tejszínes puding”

    1. Kedves Laura, Köszönöm, hogy szóltál. Miután két lapos evőkanállal szórtam a tejszínbe, ezért írtam a receptben 4 dkg-ot. Az viszont elképzelhető, hogy a cognac liszt jóval könnyebb, tehát kanalas utasításra módosítom a receptet. Elnézést, de én tényleg 2 lapos evőkanállal szórtam a kókusztejszínbe. Még annyit, hogy lehet hígítani és sűríteni menet közben – egy kis gyakorlattal. Légy bátor. Bocsi. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.