Hozzávalók 19 db-hoz:
- 12 db M-es tojás
- 6 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- Xukor0 stevia – 1 evőkanállal, vagy 4 evőkanál eritrit a tésztába
- 0,5 liter Aroy-D kókusztej
- 0,5 liter víz
- NoCarb liszt – annyi evőkanállal, hogy sűrű krém legyen az egy liter folyadékból
- 4 evőkanál eritrit a krémbe
- 1 kávéskanál vanília
- 5 tojássárgája – opcionálisan NoCarb liszt helyett!!! – ekkor a sűrítés tojássárgájával és főzéssel történik.
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg 90%-os csokoládé
Elkészítés:
- Készíts a piskóta alaprecept szerint egy óriás piskótát a – tojásokból, a maglisztből, a szódabikarbónából, az édesítőből, és süsd meg előmelegített sütőben közepes lángon – kb. 15-20′ alatt (Nyugodtan rá lehet nézni!)
- Egy 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vágj ki a kihűlt tésztából „pogácsákat”, majd vágd ketté valamennyit
- A kókusztejet öntsd fel fél liter vízzel, majd a liternyi lébe szórj bele NoCarb lisztet – 5 evőkanálra biztosan szükség lesz, de ha nem elég sűrű a krém, akkor tehetsz bele még nyugodtan. Nem kell főzni, hanem hidegen hagyd állni. Tegyél a krémbe édesítést és vaníliát; Amennyiben tojássárgájával készíted a krémet, akkor tedd fel a hígított tejet főni, de előbb vegyél el belőle 2 dl-t és keverd el a tojások sárgájával és az édesítéssel, majd állandó keverés mellett öntsd a tejbe és főzd kis lángon addig, amíg be nem sűrűsödik
- A krémből tegyél a tésztába, majd a pogácsák minden oldalát kend be
- A süteményt hempergesd kókuszreszelékbe
- Olvassz fel 20 dkg csokoládét, és még melegen tegyél valamennyi „hólabda” tetejére csokoládé kalapot