Kocsonya – kisebb és nagyobb mennyiségben

A kép a https://www.facebook.com/soup4yougyor/ – GYőr oldaláról való!
  1. Kisebb mennyiségben:

Kocsonya hozzávalói és elkészítése:

  • 3 db tálhoz – a képen látható mennyiséghez – sertéshúsból: 1 db első láb, 1 db francia csülök, 30 dkg apró hús, 10 dkg bőre volt a hozzávaló; A hozzávalókat sózás után feltettem főni annyi vízben, hogy a víz bőségesen ellepje; A vízbe tettem kb. 20 szem egész borsot és 5 db babérlevelet, 5 gerezd fokhagymát és egy fej vörös hagymát; Kb. fél óra elteltével leszedtem a habját, majd összesen 3 óra hosszat főztem; Kitálaltam edényekbe (a fotó kedvéért nem vártam meg a dermedést!); Tedd hűvös helyre, és dermedés után ízlés szerint megszórhatod a tetejét paprika porral.

2. Nagyobb mennyiségben – 12 mélytányérral:

  • 2 kg „disznóságok” – láb, farok, bőre, csülök
  • Legalább 6 db babérlevél
  • Só – ízlés szerint, de legalább 4-5 evőkanállal
  • Szemes bors – legalább 30 szem
  • Fokhagyma – legalább egy nagy fej tisztított gerezdjei
  • Vörös hagyma – 2 db közepes fej
  • Paprika por – lehet csípős is, mert van, aki ezt szereti
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.