- Kisebb mennyiségben:
Kocsonya hozzávalói és elkészítése:
- 3 db tálhoz – a képen látható mennyiséghez – sertéshúsból: 1 db első láb, 1 db francia csülök, 30 dkg apró hús, 10 dkg bőre volt a hozzávaló; A hozzávalókat sózás után feltettem főni annyi vízben, hogy a víz bőségesen ellepje; A vízbe tettem kb. 20 szem egész borsot és 5 db babérlevelet, 5 gerezd fokhagymát és egy fej vörös hagymát; Kb. fél óra elteltével leszedtem a habját, majd összesen 3 óra hosszat főztem; Kitálaltam edényekbe (a fotó kedvéért nem vártam meg a dermedést!); Tedd hűvös helyre, és dermedés után ízlés szerint megszórhatod a tetejét paprika porral.
2. Nagyobb mennyiségben – 12 mélytányérral:
- 2 kg „disznóságok” – láb, farok, bőre, csülök
- Legalább 6 db babérlevél
- Só – ízlés szerint, de legalább 4-5 evőkanállal
- Szemes bors – legalább 30 szem
- Fokhagyma – legalább egy nagy fej tisztított gerezdjei
- Vörös hagyma – 2 db közepes fej
- Paprika por – lehet csípős is, mert van, aki ezt szereti