Raszta fánk

Willson receptje és képei – további részleteket,

fázisképeket a blogján olvashatsz!

Édesen, vagy xukor nélkül, sósan (sajtosan), köretnek…

Hozzávalók:

  • 1 bögrényi őrölt kesudió
  • 1 tojás (-nak megfelelő fehérje)
  • 1 dkg lágy vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 késhegynyi só
  • 1 teáskanál xukor0 vagy méz
  • Fél kikapart vaníliarúd
  • Ha szükséges, pici víz
  • A sütéshez libazsír (vagy kókuszzsír )

Elkészítés:

  • A kesudió őrleményt összekevertem a tojással, xukorral és a fenti egyéb kiegészítőkkel, így vanília illatú, nokedlitészta állagú keveréket kaptam. Ezt belekanalaztam egy hűtőzacskóba és betettem a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.
  • Közben felforrósítottam a libazsírt. (lehet lapos edényben, de fritőzben is)
  • Kivéve a hűtőből, a sűrű nokedlitésztát a zacskó egyik csücskébe tereltem, ollóval lecsíptem a hegyét, és folyamatos nyomással a forró olajba eregettem egy adagot.Mint amikor tortát díszítünk. … Pillanatok alatt elkészült, megfordítottam és papírtörlőre kiszedtem.
  • Még frissen egy kevés vaníliás porxukorral, kakaóval vagy darált mákkal megszórva, langyosan is finom.
  • Ha kihűlt, házi csokikrémmel lehet meglocsolgatni vagy ebbe mártogatni.
  • Útravalónak, uzsonnának csak önmagában vagy keserű csokoládé bevonattal ajánlom, mert a kókuszolajosházi csoki hamar olvad, hűtőtárolást igényel.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.