Willson receptje és képei – további részleteket,
fázisképeket a blogján olvashatsz!
Édesen, vagy xukor nélkül, sósan (sajtosan), köretnek…
Hozzávalók:
- 1 bögrényi őrölt kesudió
- 1 tojás (-nak megfelelő fehérje)
- 1 dkg lágy vaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál citromlé
- 1 késhegynyi só
- 1 teáskanál xukor0 vagy méz
- Fél kikapart vaníliarúd
- Ha szükséges, pici víz
- A sütéshez libazsír (vagy kókuszzsír )
Elkészítés:
- A kesudió őrleményt összekevertem a tojással, xukorral és a fenti egyéb kiegészítőkkel, így vanília illatú, nokedlitészta állagú keveréket kaptam. Ezt belekanalaztam egy hűtőzacskóba és betettem a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.
- Közben felforrósítottam a libazsírt. (lehet lapos edényben, de fritőzben is)
- Kivéve a hűtőből, a sűrű nokedlitésztát a zacskó egyik csücskébe tereltem, ollóval lecsíptem a hegyét, és folyamatos nyomással a forró olajba eregettem egy adagot.Mint amikor tortát díszítünk. … Pillanatok alatt elkészült, megfordítottam és papírtörlőre kiszedtem.
- Még frissen egy kevés vaníliás porxukorral, kakaóval vagy darált mákkal megszórva, langyosan is finom.
- Ha kihűlt, házi csokikrémmel lehet meglocsolgatni vagy ebbe mártogatni.
- Útravalónak, uzsonnának csak önmagában vagy keserű csokoládé bevonattal ajánlom, mert a kókuszolajosházi csoki hamar olvad, hűtőtárolást igényel.