Sárgarépás darált húsos fasírt muffin formában

Sárgarépás fasírt – A kép a Google images-ről való.

A receptet és a képet JéPé küldte 2010 szeptemberében

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált baromfihús (egyéb husi is lehet)
  • 1 db nagyobb méretű sárgarépa
  • 2 db tojás
  • Fűszerek ízlés szerint (só, bors, paprika, fokhagyma, majoránna vagy oregáno stb.)
  • 5 dkg kemény reszelt sajt
  • Olíva olaj

Elkészítés:

  • Reszeld vagy aprítsd fel a sárgarépát
  • A felsorolt hozzávalókat keverd össze
  • Tegyél gombócokat muffin-sütő formába, és a tetejét kend be olíva olajjal
  • Előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig
  • Ez a sós muffin azért is különösen finom, mert „saját zsírjában” sül meg, nem szívja magát tele plusz zsiradékkal!

AIP-osan is elkészíthető (a receptet 2019 novemberében kiegészítettem):

  • Fűszerek: só, fokhagyma, curry, gyömbér
  • Állományjavító: 2 db tojás sárgája, vagy 3 db egész fürjtojás, vagy 1 ek. zselatin + 1 dl víz
  • Darált pulyka vagy csirke hússal a fűszereket és a választott állományjavítót összekeverjük és muffin-formában, olajjal megkenve kb. 30 perc alatt megsütjük. 
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.