Kunné Bea valamikori oldalán nem találtam meg a receptet, de találtam egy nagyon klassz képet erről az ételről. Megihletett a recept megírására.
Hozzávalók – BB-s változatban:
- A hús mennyisége a kínálandó személyek számától függ – mondjuk legyen 0,5 kg marha-sertés vegyes darált hús
- Toscana fűszerkeverékből tegyél legalább 2 dkg-ot (lapos evőkanálnyi mennyiség) – Összetevők (pl. Kotányi Toscana fűszerkeverék):
Oregánó, Bazsalikom, Majoranna, Rozmaring, Borsikafű, Kakukkfű, Zsálya - Só – legalább egy teáskanállal
- 2 db tojás; AIP-ban 1 ek. NoCarb liszt vagy Nyílgyökérliszt
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- Zsír vagy kókusz olaj
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze, majd formázz hosszúkás húsgombócokat
- A gombócokat fűzd fel sütőpálcikákra, majd a grillező edényt, vagy a palacsinta sütőt bezsírozva – sütés közben forgatva – süsd meg a húst
- A húsrolókat vegyes zöldséggel tálald – lehet idény szerint – pl. kora tavasszal még fekete retek salátával vagy majonézes sárgarépa salátával, ahogy pedig megyünk a nyár felé, egyre több idény zöldséggel